Смажені креветки (гострі)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви теж шалено любите морепродукти і завжди із задоволенням пробуєте нові рецепти, тоді не проходите мимо! Я хочу показати, як приготувати гострі смажені креветки в маринаді. Шалено смачно!
Такі креветки досить універсальні. Їх можна подати до столу в якості закуски не тільки вдома, але і на пікніку, наприклад, а також як основне блюдо з рисом на гарнір. Маринад найкраще зробити заздалегідь, щоб морепродукти добре просочилися, але навіть якщо у вас немає на це часу, креветки виходять настільки смачними, що не відірватися! )
- Креветки - 500 грам(16-20 штук)
- Рослинна олія - 2 чайних ложки(+ 1 для смаження)
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Коричневий цукор - 2 чайних ложки
- Рисовий оцет - 2 чайних ложки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 Чайна ложка
- Гострий соус - За смаком (можна перець чилі)
- Зелень - За смаком (для подачі)
1. Для початку потрібно в глибокій мисці з'єднати всі інгредієнти маринаду: рослинна олія, соєвий соус, коричневий цукор, рисовий оцет і гострий соус. Додайте подрібнений імбир і часник, перемішайте.
2. Викладіть креветки в маринад і залиште, щоб вони просочилися.
3. Після акуратно дістаньте креветки з маринаду шумівкою і викладіть на розігріту сковороду з рослинним маслом.
4. Смажте кілька хвилин, помішуючи. У процесі можна додати дрібку свіжої зелені та цибулі, наприклад.
5. Готові креветки зніміть зі сковороди і перекладіть на тарілку для подачі. На сковороду тим часом відправте маринад і Уваров його трохи. З маринаду вийде відмінний пікантний соус для подачі.
6. Перед подачею доповніть креветки соусом, присипте зеленню і кунжутом. Смачного!