Гострі креветки в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Гострі креветки в клярі - прекрасна закуска для будь-якого столу! От уже не знаю, справедливість є, що такі креветки дуже популярні в Бразилії, але той факт, - виходять вони відмінними! Просто краще не придумаєш!
Звичайно ж, при обсмажуванні креветок найзручніше використовувати фритюрницю. Якщо ж не хочете довго возитися з креветками, можете взяти очищені. Як цілісний блюдо, воно прекрасно поєднується з відвареним рисом, а якщо хочете зробити з цього блюда закуску, то можете прикрасити листям салату і рубаним зеленою цибулькою. Давайте тепер нарешті вивчимо простий рецепт гострі креветки в клярі і - швидше за справу!
- Масло для смаження - За смаком
- Креветки - 1 кілограм
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 1+½ Склянок
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Майонез - ¾ Склянок
- Соус чилі - ½ - 1 ½ Ст. Ложок (в залежності від того, яку гостроту ви віддаєте перевагу )
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
- Сіль - За смаком
Змішати всі інгредієнти для соусу мисці або стакан і поставити в холодильник. Влейте в сотейник масло, близько 4, 5 см. Очистіть креветки. Збийте яйця в одній мисці. У другу висипте борошно, кукурудзяний крохмаль, сіль і перець.
1 - обваляйте креветки в борошні; 2 - опустіть в яєчну суміш; 3 - знову обваляйте в борошні.
Доведіть масло до температури 350 градусів. Киньте креветки і смажте близько 2 хв, як панірування знайде золотистий колір - витягуємо.
Змішайте креветки з соусом або ж просто умочуйте окремо кожну.