Гострі креветки в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Люблю я азіатську кухню за їхні експерименти зі смаками. В одній страві може бути змішана відразу солодка, гостра і солона складова. А якщо основою виступають морепродукти, то це буде шедевром!
Цей рецепт ви повторите не раз, адже він не тільки смачний, але і простий. Тому запишіть собі, як приготувати гострі креветки в соусі. У такому вигляді вони подаються в якості гарячого блюда, але на їх основі буде цікаво зробити салат. На гарнір вибирайте простий рис, щоб стримати гостроту.
- Креветки - 500 грам
- Часник - 7 зубчиків
- Цукор білий або мед - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Червоний перець пластівцями - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
1. Для початку заморожені креветки відваріть протягом 2-х хвилин і почистіть.
2. Дрібно наріжте очищений часник.
3. Потім розігрійте масло в сковороді. Додайте в нього часник. Обсмажте його протягом пари хвилин до появи аромату.
4. Далі влийте 120 мл води і соєвий соус. vsypte перець, цукор і перець. Інгредієнти перемішайте.
5. В той самий час 50 мл води перемішайте з борошном. Влийте рідина в сковороду.
6. І в кінці додайте креветки. Ще раз перемішайте.
7. Готуйте страву ще 3-5 хвилин. Подавайте креветки, вливши соус зверху. Смачного!