Гострі креветки з гарніром
(покроковий рецепт з фото)
На кожне свято в нашій родині я намагаюся зробити нове блюдо з креветками. Неважливо, що це буде: сніданок, салат або гаряче, - в будь-якому випадку рецепт стане хітом на столі. Цей не виняток.
Сьогодні я поділюся з вами ідеєю, як приготувати гострі креветки з гарніром. А найкращим гарніром для них є рис. Його краще зробити майже нейтральним за смаком, щоб у вас не "горіло" в роті після головного інгредієнта. Адже ви зіткнетеся з індійською кухнею, а в ній дуже люблять додавати в блюдо масу спецій.
- Креветки - 250 грам
- Мал "басмати" - 300 грам
- Лавровий лист - 2 штуки(1 шт - в рис, 1 шт - в соус)
- Зелений кардамон - 4 штуки(2 шт - в рис, 2 шт - в соус)
- Приправа "шахи Жера" - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в рис, 0, 5 чайної ложки - в соус)
- Імбир тертий - 1 Чайна ложка(1 чайна ложка - в маринад, 1 чайна ложка - в соус)
- Часник - 2 зубчики(1 зубчик - в соус, 1 зубчик - в маринад)
- Куркума - 1 щіпка
- Масала - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в маринад, 0, 5 чайної ложки - в соус)
- Перець чилі порошок - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в маринад, 0, 5 чайної ложки - в соус)
- Сік лимона - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2-2, 5 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5-1 штуки
- Аніс - 1 штука (зірочка)
- Гвоздика - 4-5 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Koriandr - 1 штука (листок)
- М'ята - 1 штука (листок)
- Кокосове молоко - 50 мілілітрів
Почистіть внутрішню частину креветки. Додайте до них сіль, .NAB, чилі, куркуму і лимонний сік. Маринад перемішайте. Залиште креветки в такому вигляді на 30 хвилин в холодильнику.
В цей час відваріть рис до готовності разом з лавровим листом, сіллю, кардамоном и приправой "шахи жера". Потім залиште рис в друшляку, щоб пішла рідина.
У розігріту з маслом сковороду додайте кардамон, лавровий лист, аніс, гвоздику, шахи Жера і корицю.
Потім в сковороду наріжте цибулю півкільцями. Обсмажте його до золотистого кольору, помішуючи.
Після цього в цибулю додайте подрібнений імбир з часником. Перемішайте.
Слідом відправте в сковороду дрібно нарізані листя коріандру, м'яту і м'якоть помідора. Гасіть інгредієнти, поки помідор не стане м'яким.
Далі додайте масала, перець чилі і kurkumu. Готуйте інгредієнти пару хвилин, помішуючи.
Потім покладіть в сковороду креветки. Перемішайте. Обсмажте морепродукти до білого кольору. Гасіть їх ще 3 хвилини під кришкою.
Потім влийте до креветок кокосове молоко. Перемішуйте продукти, готуйте їх до густого стану соусу.
До частини рису додайте продукти зі сковороди прямо в каструлю.
Приблизно 1/4 частина рису, обсмажте до золотистого кольору разом з нарізаними листям коріандру і м'яти.
Весь рис поверніть до основної страви. Закрийте сковороду або сотейник фольгою. Поставте його повільно доходити на невеликому вогні.
Через 15 хвилин блюдо буде готово. Перемішайте його і подавайте. Смачного!