Рецепт Гострі креветки з гарніром фото

Гострі креветки з гарніром
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На кожне свято в нашій родині я намагаюся зробити нове блюдо з креветками. Неважливо, що це буде: сніданок, салат або гаряче, - в будь-якому випадку рецепт стане хітом на столі. Цей не виняток.

Опис приготування:

Сьогодні я поділюся з вами ідеєю, як приготувати гострі креветки з гарніром. А найкращим гарніром для них є рис. Його краще зробити майже нейтральним за смаком, щоб у вас не"горіло" в роті після головного інгредієнта. Адже ви зіткнетеся з індійською кухнею, а в ній дуже люблять додавати в блюдо масу спецій.

  • Креветки - 250 грам
  • Мал "басмати" - 300 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки(1 шт - в рис, 1 шт - в соус)
  • Зелений кардамон - 4 штуки(2 шт - в рис, 2 шт - в соус)
  • Приправа "шахи Жера" - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в рис, 0, 5 чайної ложки - в соус)
  • Імбир тертий - 1 Чайна ложка(1 чайна ложка - в маринад, 1 чайна ложка - в соус)
  • Часник - 2 зубчики(1 зубчик - в соус, 1 зубчик - в маринад)
  • Куркума - 1 щіпка
  • Масала - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в маринад, 0, 5 чайної ложки - в соус)
  • Перець чилі порошок - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - в маринад, 0, 5 чайної ложки - в соус)
  • Сік лимона - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 2-2, 5 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 0, 5-1 штуки
  • Аніс - 1 штука (зірочка)
  • Гвоздика - 4-5 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Koriandr - 1 штука (листок)
  • М'ята - 1 штука (листок)
  • Кокосове молоко - 50 мілілітрів
гострі креветки з гарніром - фото крок 1
Почистіть внутрішню частину креветки. Додайте до них сіль, .NAB, чилі, куркуму і лимонний сік. Маринад перемішайте. Залиште креветки в такому вигляді на 30 хвилин в холодильнику.
гострі креветки з гарніром - фото крок 2
В цей час відваріть рис до готовності разом з лавровим листом, сіллю, кардамоном и приправой "шахи жера". Потім залиште рис в друшляку, щоб пішла рідина.
гострі креветки з гарніром - фото крок 3
У розігріту з маслом сковороду додайте кардамон, лавровий лист, аніс, гвоздику, шахи Жера і корицю.
гострі креветки з гарніром - фото крок 4
Потім в сковороду наріжте цибулю півкільцями. Обсмажте його до золотистого кольору, помішуючи.
гострі креветки з гарніром - фото крок 5
Після цього в цибулю додайте подрібнений імбир з часником. Перемішайте.
гострі креветки з гарніром - фото крок 6
Слідом відправте в сковороду дрібно нарізані листя коріандру, м'яту і м'якоть помідора. Гасіть інгредієнти, поки помідор не стане м'яким.
гострі креветки з гарніром - фото крок 7
Далі додайте масала, перець чилі і kurkumu. Готуйте інгредієнти пару хвилин, помішуючи.
гострі креветки з гарніром - фото крок 8
Потім покладіть в сковороду креветки. Перемішайте. Обсмажте морепродукти до білого кольору. Гасіть їх ще 3 хвилини під кришкою.
гострі креветки з гарніром - фото крок 9
Потім влийте до креветок кокосове молоко. Перемішуйте продукти, готуйте їх до густого стану соусу.
гострі креветки з гарніром - фото крок 10
До частини рису додайте продукти зі сковороди прямо в каструлю.
гострі креветки з гарніром - фото крок 11
Приблизно 1/4 частина рису, обсмажте до золотистого кольору разом з нарізаними листям коріандру і м'яти.
гострі креветки з гарніром - фото крок 12
Весь рис поверніть до основної страви. Закрийте сковороду або сотейник фольгою. Поставте його повільно доходити на невеликому вогні.
гострі креветки з гарніром - фото крок 13
Через 15 хвилин блюдо буде готово. Перемішайте його і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти