Баклажани як гриби з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани як гриби з майонезом - відмінна закуска. У міру гостра, ніжна і ситна. Добре підійде до нежирного м'яса, рибі, птиці, як гарнір. А також до відварного картоплі в будні і свята.
Готується ця закуска дуже просто і швидко, що важливо, коли ви чекаєте гостей і вам належить накрити стіл з великою кількістю страв. Складно вгадати, але краще підійдуть баклажани з найменшою кількістю насіння. Після обсмажування баклажани викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Майонез кладіть в невеликих кількостях - закуска досить жирна. Ілюзія грибів в цій страві є однозначно. Деякі радять додавати грибний кубик. Але мені здається, що натуральні продукти краще.
- Баклажан - 2 штуки (середні)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Баклажани помийте, очистіть і наріжте кубиками. Викладіть на гарячу сковороду з рослинним маслом.
Обсмажте баклажани до золотистої скоринки.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з маслом.
Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Смажені баклажани викладіть в салатник.
Додайте смажену цибулю.
Часник подрібніть будь-яким способом і викладіть в салатник з баклажанами і цибулею.
Закуску заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком.
Перемішайте всі інгредієнти.
Баклажани як гриби з майонезом готові. Подавайте на закуску.