Рецепт Баклажани, смажені з майонезом і часником фото

Баклажани, смажені з майонезом і часником
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Баклажан , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , Літні
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Ця закуска дуже популярна, особливо влітку, коли баклажани доступні, є в продажу. Її можна зробити на стіл або на природу. Розповім, як приготувати баклажани, смажені з майонезом і часником.

Опис приготування:

Це рецепт з грузинської кухні, з великою кількістю ароматних спецій. А в нашій країні більш популярний варіант пірамідки з баклажанами і томатами, промазаними часниковим майонезом. Закуску можна подавати, поки вона ще тепла, або вже після охолодження. Зберігайте закуску в холодильнику.

  • Цибуля - 150 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Петрушка - 100 грам
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Майонез - 100 грам
  • Баклажани - 0, 5 кілограма
  • Сіль і мелений перець (червоний, чорний) - За смаком
  • Рослинна олія - 100 грам
1
Вимийте баклажани і наріжте їх тонкими кружечками. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть в один шар баклажани, обсмажуйте до рум'яної скоринки.
2
Тим часом наріжте дрібно цибулю і петрушку, викладіть в глибоку миску і перемішайте.
3
Обсмажені баклажани викладіть в миску до цибулі і акуратно перемішайте, щоб не поламалися баклажани.
4
У ступці змішайте всі спеції (крім червоного перцю), додайте часник і розімніть гарненько.
5
Майонез в окремій мисці змішайте з червоним меленим перцем.
6
Викладіть приготовані спеції і майонез до ще теплим баклажанів, перемішайте, щоб кожен шматочок був оповитий майонезом.
7
Подавайте закуску відразу до м'яса, рибі або надішліть в холодильник на зберігання.

Схожі рецепти