Баклажани, смажені з майонезом і часником
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска дуже популярна, особливо влітку, коли баклажани доступні, є в продажу. Її можна зробити на стіл або на природу. Розповім, як приготувати баклажани, смажені з майонезом і часником.
Це рецепт з грузинської кухні, з великою кількістю ароматних спецій. А в нашій країні більш популярний варіант пірамідки з баклажанами і томатами, промазаними часниковим майонезом. Закуску можна подавати, поки вона ще тепла, або вже після охолодження. Зберігайте закуску в холодильнику.
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - 100 грам
- Koriandr - 1 щіпка
- Майонез - 100 грам
- Баклажани - 0, 5 кілограма
- Сіль і мелений перець (червоний, чорний) - За смаком
- Рослинна олія - 100 грам
1
Вимийте баклажани і наріжте їх тонкими кружечками. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть в один шар баклажани, обсмажуйте до рум'яної скоринки.
2
Тим часом наріжте дрібно цибулю і петрушку, викладіть в глибоку миску і перемішайте.
3
Обсмажені баклажани викладіть в миску до цибулі і акуратно перемішайте, щоб не поламалися баклажани.
4
У ступці змішайте всі спеції (крім червоного перцю), додайте часник і розімніть гарненько.
5
Майонез в окремій мисці змішайте з червоним меленим перцем.
6
Викладіть приготовані спеції і майонез до ще теплим баклажанів, перемішайте, щоб кожен шматочок був оповитий майонезом.
7
Подавайте закуску відразу до м'яса, рибі або надішліть в холодильник на зберігання.