Рецепт Баклажани з часником і майонезом фото

Баклажани з часником і майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл

Гості на порозі, а в холодильнику є баклажан? Тоді саме час здивувати всіх легкої і смачною закускою.

Рецепт приготування баклажан з часником і майонезом неймовірно простий і не вимагає особливих навичок в кулінарії.

1. Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружечками. Посолити і залишити на кілька хвилин.

2. Розігріти духовку і вистелити деко пергаментом для випічки.

3. Кружечки баклажан акуратно розкласти в один шар і відправити в духовку на 5-7 хвилин. Потім перевернути кожен баклажан і запікати ще 5-7 хвилин.

4. Часник почистити і подрібнити. Змішати майонез з часником, додати дрібно рубаний кріп і сік половинки лимона.

5. Перець очистити від насіння і порізати тоненькими смужками.

6. Капусту дрібно нашаткувати.

7. На готові баклажани акуратно намазати майонезну суміш, зверху викласти трохи капусти і 1 смужечку перцю.

8. Злегка згорнути баклажан в рулетик і закріпити шпажкою або зубочисткою.

9. Подавати можна відразу або дати трохи постояти.

Цей простий рецепт баклажан з часником і майонезом можна доповнити іншими овочами, які опинилися в холодильнику. Також експериментувати можна із заправкою, додавши туди томатний соус або різні спеції і прянощі.


  • Баклажан - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Капуста - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Кріп - 2 чайних ложки
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Майонез - 100-150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
Рецепт приготування баклажан з часником і майонезом неймовірно простий і не вимагає особливих навичок в кулінарії.

1. Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружечками. Посолити і залишити на кілька хвилин.

2. Розігріти духовку і вистелити деко пергаментом для випічки.

3. Кружечки баклажан акуратно розкласти в один шар і відправити в духовку на 5-7 хвилин. Потім перевернути кожен баклажан і запікати ще 5-7 хвилин.

4. Часник почистити і подрібнити. Змішати майонез з часником, додати дрібно рубаний кріп і сік половинки лимона.

5. Перець очистити від насіння і порізати тоненькими смужками.

6. Капусту дрібно нашаткувати.

7. На готові баклажани акуратно намазати майонезну суміш, зверху викласти трохи капусти і 1 смужечку перцю.

8. Злегка згорнути баклажан в рулетик і закріпити шпажкою або зубочисткою.

9. Подавати можна відразу або дати трохи постояти.

Цей простий рецепт баклажан з часником і майонезом можна доповнити іншими овочами, які опинилися в холодильнику. Також експериментувати можна із заправкою, додавши туди томатний соус або різні спеції і прянощі.

Схожі рецепти