Баклажани з часником і майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Гості на порозі, а в холодильнику є баклажан? Тоді саме час здивувати всіх легкої і смачною закускою.
Рецепт приготування баклажан з часником і майонезом неймовірно простий і не вимагає особливих навичок в кулінарії.
1. Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружечками. Посолити і залишити на кілька хвилин.
2. Розігріти духовку і вистелити деко пергаментом для випічки.
3. Кружечки баклажан акуратно розкласти в один шар і відправити в духовку на 5-7 хвилин. Потім перевернути кожен баклажан і запікати ще 5-7 хвилин.
4. Часник почистити і подрібнити. Змішати майонез з часником, додати дрібно рубаний кріп і сік половинки лимона.
5. Перець очистити від насіння і порізати тоненькими смужками.
6. Капусту дрібно нашаткувати.
7. На готові баклажани акуратно намазати майонезну суміш, зверху викласти трохи капусти і 1 смужечку перцю.
8. Злегка згорнути баклажан в рулетик і закріпити шпажкою або зубочисткою.
9. Подавати можна відразу або дати трохи постояти.
Цей простий рецепт баклажан з часником і майонезом можна доповнити іншими овочами, які опинилися в холодильнику. Також експериментувати можна із заправкою, додавши туди томатний соус або різні спеції і прянощі.
- Баклажан - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Капуста - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 2 чайних ложки
- Лимон - 0.5 штуки
- Майонез - 100-150 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Баклажани вимити, обсушити і нарізати кружечками. Посолити і залишити на кілька хвилин.
2. Розігріти духовку і вистелити деко пергаментом для випічки.
3. Кружечки баклажан акуратно розкласти в один шар і відправити в духовку на 5-7 хвилин. Потім перевернути кожен баклажан і запікати ще 5-7 хвилин.
4. Часник почистити і подрібнити. Змішати майонез з часником, додати дрібно рубаний кріп і сік половинки лимона.
5. Перець очистити від насіння і порізати тоненькими смужками.
6. Капусту дрібно нашаткувати.
7. На готові баклажани акуратно намазати майонезну суміш, зверху викласти трохи капусти і 1 смужечку перцю.
8. Злегка згорнути баклажан в рулетик і закріпити шпажкою або зубочисткою.
9. Подавати можна відразу або дати трохи постояти.
Цей простий рецепт баклажан з часником і майонезом можна доповнити іншими овочами, які опинилися в холодильнику. Також експериментувати можна із заправкою, додавши туди томатний соус або різні спеції і прянощі.