Солоні баклажани, як гриби
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани, приготовані за цим рецептом виходять дуже схожими за смаком на гриби. Цей спосіб хороший вже тим, що в процесі приготування не використовується оцет. Пробуйте!
Процес бродіння по даним рецептом проходить природним шляхом, що і дає кислоту баклажанів. Солоні баклажани з кропом і часником подавайте з соняшниковою олією, нарізаним тонко ріпчастою цибулею. Незамінна закуска до гарячого картоплі, м'яса, птиці або риби.
- Баклажан - 2-3 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Кріп - 20 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лавровий лист - 1 штука
Баклажани помийте і відріжте хвостики. У каструлю налийте розсіл, з розрахунку на 1 літр води 1 столова ложка крупної солі. Викладіть в неї баклажани.
Варіть баклажани 15-20 хвилин. Важливо не допустити, щоб вони зварилися. Вони повинні бути м'яким, але щільними. У баклажан повинна вільно входити вилка. Овочі слід повністю остудити.
Кріп помийте і дрібно наріжте. Часник очистіть, подрібніть. З'єднайте в мисці і перемішайте.
Кожен баклажан розрізати вздовж, але не до кінця. Сумішшю з кропу і часнику заповніть баклажани.
Знову приготуйте розсіл, але вже з розрахунку на 1 літр води 2 столові ложки крупної солі. Додайте лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння.
Викладіть в цей розсіл баклажани, начинені кропом і часником. Накрийте каструлю кришкою і добу тримайте при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник. Ще через добу баклажани будуть готові.
Солоні баклажани готові. Пригощайтеся!