Рецепт Солоні баклажани, як гриби фото

Солоні баклажани, як гриби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Літні
Солоне

Баклажани, приготовані за цим рецептом виходять дуже схожими за смаком на гриби. Цей спосіб хороший вже тим, що в процесі приготування не використовується оцет. Пробуйте!

Процес бродіння по даним рецептом проходить природним шляхом, що і дає кислоту баклажанів. Солоні баклажани з кропом і часником подавайте з соняшниковою олією, нарізаним тонко ріпчастою цибулею. Незамінна закуска до гарячого картоплі, м'яса, птиці або риби.

  • Баклажан - 2-3 штуки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 1 літр
  • Кріп - 20 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Лавровий лист - 1 штука
солоні баклажани, як гриби - фото крок 1
Баклажани помийте і відріжте хвостики. У каструлю налийте розсіл, з розрахунку на 1 літр води 1 столова ложка крупної солі. Викладіть в неї баклажани.
солоні баклажани, як гриби - фото крок 2
Варіть баклажани 15-20 хвилин. Важливо не допустити, щоб вони зварилися. Вони повинні бути м'яким, але щільними. У баклажан повинна вільно входити вилка. Овочі слід повністю остудити.
солоні баклажани, як гриби - фото крок 3
Кріп помийте і дрібно наріжте. Часник очистіть, подрібніть. З'єднайте в мисці і перемішайте.
солоні баклажани, як гриби - фото крок 4
Кожен баклажан розрізати вздовж, але не до кінця. Сумішшю з кропу і часнику заповніть баклажани.
солоні баклажани, як гриби - фото крок 5
Знову приготуйте розсіл, але вже з розрахунку на 1 літр води 2 столові ложки крупної солі. Додайте лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння.
солоні баклажани, як гриби - фото крок 6
Викладіть в цей розсіл баклажани, начинені кропом і часником. Накрийте каструлю кришкою і добу тримайте при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник. Ще через добу баклажани будуть готові.
солоні баклажани, як гриби - фото крок 7
Солоні баклажани готові. Пригощайтеся!

Схожі рецепти