Білі гриби з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання грибів з картоплею - це завжди смачно! Пропоную рецепт приготування білих грибів з картоплею, блюда ситного, насиченого клітковиною, але не жирного. Відмінний варіант для обіднього меню.
Білі гриби з картоплею - чудовий варіант для поста: всім відомо, що білі гриби еквівалентні м'яса. Ця страва дуже доречно не тільки в літній грибний сезон, але і в будь який інший час року (дефіциту продуктів, слава Богу, не спостерігається :-)). Для приготування грибів з картоплею найкраще використовувати великий стару картоплю, хоча молодий теж підійде. Гриби ж необхідно підготувати: якщо вони свіжі, замочуємо на кілька хвилин в солоній воді, щоб позбутися від черв'яків (де ж ви бачили справжні лісові гриби без них)). Промиваємо гриби і злегка проварюємо, хоча можна просто обшпарити. Тепер приступаємо безпосередньо до готування:
1. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо в маслі. Через хвилин 5-7 додаємо до нього гриби, порізані на невеликі шматочки. Тушкуємо хвилин 20-25 (повинна випарується грибна "слиз" ).
2. Картопля моєму, чистимо і ріжемо великою соломкою (або четвертинками). Додаємо до грибів і заливаємо майже до країв окропом. Додаємо спеції.
3. Тушкуємо до готовності картоплі. Для 5 хвилин до зняття з вогню можемо ще присолити і поперчити.
Готово! Даємо трохи охолонути нашому страві і подаємо на стіл, прикрасивши зеленню. До білих грибів з картоплею відмінно підійдуть салат зі свіжих овочів або консервовані овочі (горошок, огірочки). Рецепт можна урізноманітнити, додавши моркву або інші овочі, як вам буде завгодно. Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Білі гриби - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Спеції - - За смаком
1. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо в маслі. Через хвилин 5-7 додаємо до нього гриби, порізані на невеликі шматочки. Тушкуємо хвилин 20-25 (повинна випарується грибна "слиз" ).
2. Картопля моєму, чистимо і ріжемо великою соломкою (або четвертинками). Додаємо до грибів і заливаємо майже до країв окропом. Додаємо спеції.
3. Тушкуємо до готовності картоплі. Для 5 хвилин до зняття з вогню можемо ще присолити і поперчити.
Готово! Даємо трохи охолонути нашому страві і подаємо на стіл, прикрасивши зеленню. До білих грибів з картоплею відмінно підійдуть салат зі свіжих овочів або консервовані овочі (горошок, огірочки). Рецепт можна урізноманітнити, додавши моркву або інші овочі, як вам буде завгодно. Смачного!