Рецепт Білі гриби в казані з рисом і м'ясом фото

Білі гриби в казані з рисом і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Крупи , Гриби , Баранина , Цибуля , Білі гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо у вас завалявся пакетик заморожених білих грибів і ви не знаєте, що з ними зробити, тоді я розповім вам, як приготувати білі гриби в казані, а точніше міський плов з бараниною і грибами.

Опис приготування:

Такий плов виходить дивно смачним і поживним. Його смак і запах вражають уяву. Важливо відмітити, що ви можете обійтися і без сушених грибів, а відварити тільки заморожені. Такий плов обов'язково сподобається всій вашій родині, їм також не соромно пригостити гостей. Подавайте такий плов з рубаною зеленню і зеленою цибулею. Смачного!

  • М'якоть з ноги барана - 1 кілограм
  • Білі гриби - 400 грам (розморожені)
  • Сухі білі гриби - 30 грам
  • Мал - 500 грам
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Морква - 3 штуки
  • Лука-порей - 6 штук (стебла)
  • Головки часнику - 2 штуки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Зіра - 1 Ст. Ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Мелена паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль і перець - За смаком
1
М'ясо очистите від плівок і наріжте невеликими шматками, складіть в миску, приправте сіллю і перцем, збризніть оливковим маслом і дайте постояти.
2
Сухі гриби залийте теплою водою (2 L) і дайте постояти 20 хвилин. Потім промийте гриби, а настій процідіть в каструлю.
3
Грибний настій поставте на вогонь, додайте зелену частину від 2 стебел цибулі, сушені гриби і варіть 20 хвилин. Потім зелену частину цибулі викиньте, а відварені гриби наріжте шматочками разом з розмороженими.
4
Білу частину цибулі наріжте півкільцями, морква - соломкою.
5
В казані розігрійте масло, обсмажте до золотистого кольору м'ясо, додайте все приправи, порей, гриби і все обсмажують до золотистого кольору.
6
Потім додайте моркву, влийте вино і випарюйте на сильному вогні, приправте сіллю і доведіть до кипіння.
7
Потім додайте паприку, перемішайте. Всипте рис, по центру вставте очищений від верхнього шару лушпиння часник. Залийте бульйоном, в якому варилися гриби, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до слабкого і варіть під кришкою 25 хвилин. Потім зніміть з вогню, закутайте в ковдру, дайте плову постояти 15-20 хвилин.

Схожі рецепти