Рецепт Білі гриби в горщику фото

Білі гриби в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Білі гриби
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Білі гриби в горщику - не просто смачне, а прямо-таки делікатесне блюдо, за яке в європейському ресторані ви відвалили б половину середньої російської зарплати. Воно й не дивно - є за що!

Якщо ви зібрали відерце білих грибів, ви - найбагатша людина І можете приготувати фантастично смачний делікатес. Взагалі-то, білі гриби ще на Русі дуже високо цінувалися, але знали б ви, як вони цінуються європейськими гурманами! Не брешу, блюдо з білих грибів у Франції коштує ну взагалі якихось космічних грошей, на які можна цілий батальйон солдатів нагодувати. Ділюся своїм найулюбленішим, перевіреним методом приготування - розповім, як приготувати білі гриби в горщиках.

Отже, рецепт наступний:

1. Для початку потрібно помити і очистити картоплю, після чого її потрібно нарізати колами або овалами.

2. Далі потрібно очистити моркву і порізати її тонкими кружечками або потерти на тертку (на ваш погляд).

3. Приготуйте горщики до використання, заздалегідь добре вимивши їх. Картопля викладаємо на дно горщика.

4. Далі дрібно нарізаємо цибулю, засипаємо його в горщик, після чого кладемо в нього морква.

5. На свій розсуд додайте мелений перець і сіль.

6. Всі інгредієнти залийте столовою ложкою рослинного масла.

7. Далі ключовий момент - викладаємо наверх білі гриби, бажано в 2-3 шару.

8. Залийте якимось відповідним соусом на свій розсуд (можна не заливати, але з соусом виходить смачніше - я додаю нежирну сметану або вершки). Зверху трохи прикрасьте овочами та зеленню.

9. Духовку розігріти до 180 градусів і поставити в неї закриті горщики.

10. Приблизно через 40 хвилин блюдо буде готово!

Приємного сімейної вечері і апетиту!


  • Картопля - 5 штук
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Гриби білі - 100-150 грам
Якщо ви зібрали відерце білих грибів, ви - найбагатша людина І можете приготувати фантастично смачний делікатес. Взагалі-то, білі гриби ще на Русі дуже високо цінувалися, але знали б ви, як вони цінуються європейськими гурманами! Не брешу, блюдо з білих грибів у Франції коштує ну взагалі якихось космічних грошей, на які можна цілий батальйон солдатів нагодувати. Ділюся своїм найулюбленішим, перевіреним методом приготування - розповім, як приготувати білі гриби в горщиках.

Отже, рецепт наступний:

1. Для початку потрібно помити і очистити картоплю, після чого її потрібно нарізати колами або овалами.

2. Далі потрібно очистити моркву і порізати її тонкими кружечками або потерти на тертку (на ваш погляд).

3. Приготуйте горщики до використання, заздалегідь добре вимивши їх. Картопля викладаємо на дно горщика.

4. Далі дрібно нарізаємо цибулю, засипаємо його в горщик, після чого кладемо в нього морква.

5. На свій розсуд додайте мелений перець і сіль.

6. Всі інгредієнти залийте столовою ложкою рослинного масла.

7. Далі ключовий момент - викладаємо наверх білі гриби, бажано в 2-3 шару.

8. Залийте якимось відповідним соусом на свій розсуд (можна не заливати, але з соусом виходить смачніше - я додаю нежирну сметану або вершки). Зверху трохи прикрасьте овочами та зеленню.

9. Духовку розігріти до 180 градусів і поставити в неї закриті горщики.

10. Приблизно через 40 хвилин блюдо буде готово!

Приємного сімейної вечері і апетиту!

Схожі рецепти