Білі щі
(покроковий рецепт з фото)
Це перша страва можна зварити як на м'ясному бульйоні, так і на пісному, але основу супу обов'язково становить квашена капуста. Смачні білі щі порадують своїм смаком будь-якого гурмана.
Щи - один з моїх улюблених супів, це якщо врахувати, що супи я в принципі не дуже люблю. А щі з квашеної капусти для мене набагато смачніше, ніж зі свіжої. Кислинка, яку надає щам саме квашена капуста, і приваблює мене в цьому супі. Білі щі з квашеної капусти зі сметаною, зеленню і свіжим хлібом - це дуже смачний і ситний обід.
- Квашена капуста - 700 грам
- Свинина - 1 кілограм
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Корінь петрушки - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте всі інгредієнти для бульйону.
2. Зваріть бульйон на свинині. На це у вас піде пару годин. За цей час підготуйте зажарку.
3. У сковороді на рослинній олії обсмажте нарізаний лук до золотистого.
4. Потім в сковороду додайте натерту моркву і обсмажуйте її 10-15 хвилин.
5. Коли м'ясо готове, дістаньте його з бульйону, відокремте від кістки і наріжте на шматочки. Надішліть м'ясо назад в каструлю.
6. Кубиками наріжте картоплю і корінь петрушки. Додайте овочі в бульйон.
7. Після того як зваритися картопля, додайте капусту в бульйон, слідом зажарку.
8. Зачекайте хвилин 5, щоб щі закипіли, приправте сіллю, перцем і лавровим листом до смаку. Подавайте щі гарячими.