Баклажани солоні з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, насичені і ситні - баклажани солоні з морквою в домашніх умовах треба приготувати хоча б раз! Це не складно, а страва виходить дуже цікаве, вам обов'язково сподобається!
Цей простий рецепт баклажанів солоних з морквою - відмінний спосіб урізноманітнити овочевий раціон! Ці баклажани можна подавати як окремо в якості вечері або обіду, так і як гарнір до м'яса. Смачно, оригінально, і готується просто. Розповідаю!
- Баклажан - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - За смаком
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком
1. Баклажани протикаємо виделкою в декількох місцях, відварюємо в киплячій підсоленій воді, поки не стануть м'якими. Не переварите - вони повинні тримати форму. Поставимо їх під гніт.
2. Тим часом дрібно шаткуємо моркву, обсмажуємо її разом з подрібненим часником до рум'яності. Додамо сюди ж зелень. Перемішаємо. Спеції - за смаком.
3. Остигнули баклажани розрізаємо уздовж, фаршируємо морквою і перев'язуємо ниткою. Воду кип'ятимо, розчиняємо в ній сіль. Як закипить, додамо оцет, перемішаємо і заллємо баклажани. Ставимо гніт. Ми залишаємо баклажани на добу при кімнатній температурі.
4. На наступний день баклажани звільняємо від ниток, зливаємо залишки маринаду, прикрашаємо зеленню. Подавати можна як цілком, так і нарізавши на шматочки. Смачного!