Рецепт Баклажани солоні з морквою фото

Баклажани солоні з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Баклажан , Морква , Сіль
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Смачні, насичені і ситні - баклажани солоні з морквою в домашніх умовах треба приготувати хоча б раз! Це не складно, а страва виходить дуже цікаве, вам обов'язково сподобається!

Опис приготування:

Цей простий рецепт баклажанів солоних з морквою - відмінний спосіб урізноманітнити овочевий раціон! Ці баклажани можна подавати як окремо в якості вечері або обіду, так і як гарнір до м'яса. Смачно, оригінально, і готується просто. Розповідаю!

  • Баклажан - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - За смаком
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - За смаком
баклажани солоні з морквою - фото крок 1
1. Баклажани протикаємо виделкою в декількох місцях, відварюємо в киплячій підсоленій воді, поки не стануть м'якими. Не переварите - вони повинні тримати форму. Поставимо їх під гніт.
баклажани солоні з морквою - фото крок 2
2. Тим часом дрібно шаткуємо моркву, обсмажуємо її разом з подрібненим часником до рум'яності. Додамо сюди ж зелень. Перемішаємо. Спеції - за смаком.
баклажани солоні з морквою - фото крок 3
3. Остигнули баклажани розрізаємо уздовж, фаршируємо морквою і перев'язуємо ниткою. Воду кип'ятимо, розчиняємо в ній сіль. Як закипить, додамо оцет, перемішаємо і заллємо баклажани. Ставимо гніт. Ми залишаємо баклажани на добу при кімнатній температурі.
баклажани солоні з морквою - фото крок 4
4. На наступний день баклажани звільняємо від ниток, зливаємо залишки маринаду, прикрашаємо зеленню. Подавати можна як цілком, так і нарізавши на шматочки. Смачного!

Схожі рецепти