Баклажани по-корейськи з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Соковите блюдо з пікантним смаком - баклажани по-корейськи, ви можете подати до столу не тільки в будні, але і на свято. Головне - дати йому настоятися і просочитися часниковим ароматом в холодильнику.
Для приготування страви вам буде потрібно приблизно 15 хвилин, але потім його потрібно буде наполягати в холодильнику не менше 1 годину. При бажанні крок з видаленням з баклажанів гіркоти можна пропустити, так як багато овочів вже її не містять, але якщо у вас є вільний час, то найкраще пропарьте нарізку, щоб вона не зіпсувала своїм смаком все блюдо.
- Баклажан - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Приправа для моркви по-корейськи - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Оцет 6% - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Петрушка - 0, 25 пучка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Баклажани промийте у воді, наріжте брусочками і висипте нарізку в глибоку миску. Всипте сіль і залийте окропом, залишаючи на 10 хвилин - таким чином з нарізки віддалиться гіркоту, якою славиться цей овоч.
Після цього промийте нарізку і висипте в каструлю, ківш, бойлер. Влийте теплу воду і відваріть протягом 5-8 хвилин на середньому нагріві. Нарізка повинна стати м'якою, але не повинна втратити свою форму. Вимкніть нагрів і відкиньте шматочки баклажанів в друшляк, видаляючи зайву рідину.
В цей час очистіть і промийте моркву і ріпчасту цибулю. Наріжте моркву на тертці для моркви по-корейськи, цибуля - дрібними кубиками. Очистіть і промийте зубчики часнику. Прогрійте сковороду з рослинним маслом, зменшіть нагрів до середнього. Викладіть на дно ємності морквяний і лушпиння нарізку, спресуйте зубчики часнику і висипте приправу для моркви по-корейськи, мелений чорний перець. Сіль не потрібно додавати - вона міститься в приправі. Обсмажте все рівно 1 хвилину, перемішуючи.
Викладіть в салатник отжатую баклажанну нарізку і обсмажені овочі.
Промийте зелень петрушки або кропу, кінзи, подрібніть і додайте в ємність. Злегка присолите, якщо це буде потрібно.
Акуратно все перемішайте, влийте оцет. Помістіть салатник в холодильник мінімум на 1 час, час від часу перемішуйте приготовлену закуску. Блюдо подавайте до столу охолодженим.