Рецепт Баклажани по-корейськи з морквою фото

Баклажани по-корейськи з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Баклажан , Морква
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соковите блюдо з пікантним смаком - баклажани по-корейськи, ви можете подати до столу не тільки в будні, але і на свято. Головне - дати йому настоятися і просочитися часниковим ароматом в холодильнику.

Опис приготування:

Для приготування страви вам буде потрібно приблизно 15 хвилин, але потім його потрібно буде наполягати в холодильнику не менше 1 годину. При бажанні крок з видаленням з баклажанів гіркоти можна пропустити, так як багато овочів вже її не містять, але якщо у вас є вільний час, то найкраще пропарьте нарізку, щоб вона не зіпсувала своїм смаком все блюдо.

  • Баклажан - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Приправа для моркви по-корейськи - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 6% - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Петрушка - 0, 25 пучка
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 2
Баклажани промийте у воді, наріжте брусочками і висипте нарізку в глибоку миску. Всипте сіль і залийте окропом, залишаючи на 10 хвилин - таким чином з нарізки віддалиться гіркоту, якою славиться цей овоч.
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 3
Після цього промийте нарізку і висипте в каструлю, ківш, бойлер. Влийте теплу воду і відваріть протягом 5-8 хвилин на середньому нагріві. Нарізка повинна стати м'якою, але не повинна втратити свою форму. Вимкніть нагрів і відкиньте шматочки баклажанів в друшляк, видаляючи зайву рідину.
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 4
В цей час очистіть і промийте моркву і ріпчасту цибулю. Наріжте моркву на тертці для моркви по-корейськи, цибуля - дрібними кубиками. Очистіть і промийте зубчики часнику. Прогрійте сковороду з рослинним маслом, зменшіть нагрів до середнього. Викладіть на дно ємності морквяний і лушпиння нарізку, спресуйте зубчики часнику і висипте приправу для моркви по-корейськи, мелений чорний перець. Сіль не потрібно додавати - вона міститься в приправі. Обсмажте все рівно 1 хвилину, перемішуючи.
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 5
Викладіть в салатник отжатую баклажанну нарізку і обсмажені овочі.
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 6
Промийте зелень петрушки або кропу, кінзи, подрібніть і додайте в ємність. Злегка присолите, якщо це буде потрібно.
баклажани по-корейськи з морквою - фото крок 7
Акуратно все перемішайте, влийте оцет. Помістіть салатник в холодильник мінімум на 1 час, час від часу перемішуйте приготовлену закуску. Блюдо подавайте до столу охолодженим.

Схожі рецепти