Баклажани по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Корейська кухня мені подобається своєю легкою пікантною острінкой. Закуски по-корейськи підходять для будь-якого випадку і для будь-якої страви. Сьогодні пропоную вам приготувати баклажани по-корейськи. Смачно!
Для приготування баклажанів по-корейськи не потрібні ніякі специфічні продукти або прянощі, тут всі, що можна знайти на будь-якій кухні: баклажани, часник, перець солодкий, морква. Щодо прянощів: тут вже справа кожного, я використовую приправу для корейський моркви, але можна взяти і інші спеції, які вам подобаються. Головне, щоб страва вийшла ароматним. Впевнена, всім вашим гостям сподобається таке доповнення до гарячих страв, та й ваші рідні будуть раді, якщо ви різноманітність сімейна вечеря такий закускою.
- Болгарський перець - 0, 5 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Приправа для корейської моркви - 2/3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 2/3 чайних ложки
- Зелень петрушки - 2-3 штуки (гілочки)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву очистіть і промийте, баклажан гарненько промийте, не очищаючи. Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки, якщо він великий, то відріжте половину, якщо невеликий, то візьміть цілий.
Баклажан порізати соломкою, посоліть і залийте холодною водою на 40-60 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
Потім баклажани обсмажте в невеликій кількості рослинного масла до рум'яності.
Окремо натріть на крупній тертці моркву, а солодкий перець поріжте тонкою соломкою. Дрібно наріжте часник ножем, петрушку порвіть не дуже дрібно.
Змішайте всі інгредієнти в одній мисці.
Додайте додаємо сіль, що залишилася, приправу, трохи цукру і оцет.
Всипте кунжутне насіння, які додадуть страві особливу пікантність.
Весь вміст салатника гарненько перемішайте і поставте в холодильник на 12-20 годин. Після закінчення цього часу баклажани по-корейськи готові. Можна їх подавати. Їжте із задоволенням.