Млинці по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Класичні корейські млинці - дуже смачне і оригінальне блюдо. Їх можна приготувати на сніданок, на вечерю і на святковий стіл.
Млинці по-корейськи чимось нагадують наші млинці з колесо до воза. Обов'язковою інгредієнтом в корейських млинці є зелена цибуля. Це смачне і ситне блюдо готується дуже легко і приготувати в домашніх умовах млинчики по-корейськи вам не складе особливих труднощів. Обов'язково подайте до таких млинців гострий соус - щоб якомога точніше відтворити смак азіатського страви. Розповідаю, як зробити млинці по-корейськи.
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Борошно рисове - 50 грам
- Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1- для змащення)
- Вода - 0, 5 склянки
- Молоко - 1/3 склянки
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки(1 - в тісто, 3 - для смаження млинців)
- Куряче філе - 200 грам
- Зелена цибуля - 70 грам
- Соус теріякі - 1 Чайна ложка
- Соус чилі солодкий - 1 Чайна ложка
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
Тісто для млинців має настоятися, тому готуємо його в першу чергу. Змішуємо воду з молоком, сіллю і яйцями. Всипаємо борошно і добре розмішуємо, щоб тісто було без грудочок. Накриваємо рушником і відставляємо в сторону.
Куряче філе нарізаємо на тонкі смужки, додаємо до нього соус чилі і соус теріякі, кунжутне насіння. Розмішуємо, нехай м'ясо маринується.
Зелену цибулю моєму, підсушують рушником і нарізаємо. Можна нарізати дрібно, а можна довгими смужками. Додаємо цибулю до курячого філе.
Виливаємо тісто до курки з цибулею і добре перемішуємо.
Розбиваємо в мисці яйце, яким ми будемо змащувати млинці і добре збиваємо. Змащувати будемо силіконової пензликом - це дуже зручно.
Викладаємо тісто порціями на сковороду з розігрітим маслом. Коли млинець злегка підсмажиться з нижньої сторони, змащуємо верх млинчика збитим яйцем.
Обсмажуємо млинці з обох сторін. Смажимо на середньому вогні, щоб м'ясо всередині млинчика встигло приготуватися. Можна млинці довести до готовності в духовці.