Рецепт Черешня без стерилізації фото

Черешня без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Черешня
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки, Консервація

Для всіх любителів швидких і простих заготовок на зиму пропоную звернути увагу на цей варіант, як зробити черешню без стерилізації. Дуже класний рецепт для зайнятих господинь.

Час заготовок - гаряча пора для кожної господині. Якщо у вас немає часу довго стояти на кухні, тоді візьміть на озброєння цей простий рецепт черешні без стерилізації.

1. Насамперед потрібно вимити ягоду. Видалити гілочки і перебрати черешню, щоб в банку не потрапили зіпсовані або червиві.

2. Добре промиту черешню відкинути на друшляк і дати як слід стекти.

3. У велику каструлю налити воду і відправити на вогонь.

4. Банки теж як слід вимити і трохи обсушити.

5. Викласти в кожну баночку ягоди. Їх може бути близько третини банки, якщо передбачається компот, або повна, для консервації ягід в сиропі.

6. Зверху всипати цукор. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань і солодощі самої ягоди. Хочу відмітити, що при бажанні консервувати можна черешню і без додавання цукру.

7. Додати в банку лимонну кислоту. Якщо використовується літрова банка, то близько 1 третині чайної ложки.

8. Коли вода закипить можна наливати її в банки і відразу закочувати.

9. Ось і весь простий рецепт черешні без стерилізації. Залишити банку догори дном до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.

  • Черешня - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка (на 3-літрову банку)
Час заготовок - гаряча пора для кожної господині. Якщо у вас немає часу довго стояти на кухні, тоді візьміть на озброєння цей простий рецепт черешні без стерилізації.

1. Насамперед потрібно вимити ягоду. Видалити гілочки і перебрати черешню, щоб в банку не потрапили зіпсовані або червиві.

2. Добре промиту черешню відкинути на друшляк і дати як слід стекти.

3. У велику каструлю налити воду і відправити на вогонь.

4. Банки теж як слід вимити і трохи обсушити.

5. Викласти в кожну баночку ягоди. Їх може бути близько третини банки, якщо передбачається компот, або повна, для консервації ягід в сиропі.

6. Зверху всипати цукор. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань і солодощі самої ягоди. Хочу відмітити, що при бажанні консервувати можна черешню і без додавання цукру.

7. Додати в банку лимонну кислоту. Якщо використовується літрова банка, то близько 1 третині чайної ложки.

8. Коли вода закипить можна наливати її в банки і відразу закочувати.

9. Ось і весь простий рецепт черешні без стерилізації. Залишити банку догори дном до повного охолодження, а потім прибрати в темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти