Черешня маринованна
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що подати м'ясо з черешнею не найкраща ідея, подивіться, як приготувати черешню мариновану. Такі ароматні ягоди зроблять смак будь-якого м'яса набагато яскравіше і пікантні.
Процес приготування маринованої черешні забере у вас чотири дні, але по-справжньому вона знайде смак і аромат спецій через кілька місяців. Саме тому її необхідно перелити в стерилізовані банки і зберігати її в холодильнику. Мариновані фрукти і ягоди подають до гарячих страв і м'яса, вони надають родзинку і покращують смак страви. Не хвилюйтесь, якщо кілька днів ви будете відчувати запах оцту, в кінці приготування він зникне.
- Черешня - 500 грам
- Цукор - 300 грам
- Оцет 9% - 300 грам
- Лавровий лист - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Перець духмяний - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Черешню перекладіть в каструлю. Приготуйте маринад: змішайте оцет, цукор, лавровий лист, гвоздику, чорний і запашний перець, а також сіль. Доведіть маринад до кипіння і дайте цукру розчинитися.
2. Черешню залийте маринадом і відставте (бажано накрити її). Дайте черешні охолонути. Злийте маринад, знову прокип'ятіть його і залийте їм черешню. У перший день виконайте таку процедуру 4 рази, наступні два дні - по 2 рази.
3. На четвертий день прокип'ятіть черешню, дайте їй охолонути протягом декількох хвилин і перелийте в стерилізовані банки. Зберігайте черешню в холодильнику. Смачного!