Компот з яблук на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в наявності багато яблук, обов'язково підготуйте з них компот на зиму без стерилізації. Такий спосіб найзручніший для заготовок - напій вариться в каструлі і розливається в гарячі банки.
Ароматний яблучний компот буде ідеальний в зиязикай час - його можна випити прямо з банки або ж підігріти і подати в якості чаю. Сорт яблук для приготування заготовки вибирайте на свій смак, тільки не забудьте підкоригувати норму цукрового піску, особливо якщо фрукти будуть кисло-солодкими.
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 80 грам
- Вода - 600-800 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти на банку обсягом 0, 7-1 L.
Яблука промийте у воді, наріжте скибочками, видаляючи держак з насінням.
Пересипьте нарізку в каструлю або ківш.
Додайте туди ж цукровий пісок і лимонну кислоту. За бажанням його можна замінити іншим підсолоджувачі.
Влийте теплу воду. Її кількість розрахуйте виходячи з місткості ємності, в якій ви будете зберігати компот.
Помістіть ємність на плиту, доведіть до кипіння і відваріть до тих пір, поки яблучна нарізка не передасть рідини свій смак і аромат.
Обшпарте банку і кришку окропом або простерилизуйте їх іншим способом. Перелийте в ємність киплячий компот і відразу ж закрийте, закрутивши кришкою або за допомогою ключа для консервації.
Остудіть заготовку при кімнатній температурі і віднесіть на зберігання, витягуючи в міру необхідності і дегустуючи.