Рецепт Компот з яблук на зиму без стерилізації фото

Компот з яблук на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Якщо у вас в наявності багато яблук, обов'язково підготуйте з них компот на зиму без стерилізації. Такий спосіб найзручніший для заготовок - напій вариться в каструлі і розливається в гарячі банки.

Опис приготування:

Ароматний яблучний компот буде ідеальний в зиязикай час - його можна випити прямо з банки або ж підігріти і подати в якості чаю. Сорт яблук для приготування заготовки вибирайте на свій смак, тільки не забудьте підкоригувати норму цукрового піску, особливо якщо фрукти будуть кисло-солодкими.

  • Яблука - 3 штуки
  • Цукор - 80 грам
  • Вода - 600-800 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти на банку обсягом 0, 7-1 L.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 2
Яблука промийте у воді, наріжте скибочками, видаляючи держак з насінням.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 3
Пересипьте нарізку в каструлю або ківш.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 4
Додайте туди ж цукровий пісок і лимонну кислоту. За бажанням його можна замінити іншим підсолоджувачі.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 5
Влийте теплу воду. Її кількість розрахуйте виходячи з місткості ємності, в якій ви будете зберігати компот.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 6
Помістіть ємність на плиту, доведіть до кипіння і відваріть до тих пір, поки яблучна нарізка не передасть рідини свій смак і аромат.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 7
Обшпарте банку і кришку окропом або простерилизуйте їх іншим способом. Перелийте в ємність киплячий компот і відразу ж закрийте, закрутивши кришкою або за допомогою ключа для консервації.
компот з яблук на зиму без стерилізації - фото крок 8
Остудіть заготовку при кімнатній температурі і віднесіть на зберігання, витягуючи в міру необхідності і дегустуючи.

Схожі рецепти