Сирний мус
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите вишукані і легкі десерти, то пропоную вам побалувати себе приголомшливим варіантом. Гідний ресторанного меню, рецепт без праці може повторити на власній кухні навіть новачок.
Хочу поділитися з вами дуже нескладним варіантом, як приготувати сирний мус. В якості основи використовується сир Філадельфія, але ви можете спробувати взяти і будь-який інший. Це стосується і фруктової добавки. Маракуйя - це лише один з можливих варіантів, за смаком можна використовувати і інші ягоди або фрукти.
- Вершки - 150 грам
- Згущене молоко - 300 грам
- Філадельфія - 50 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Яйце перепелине - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Фрукти або ягоди - За смаком
1. У глибоку миску надішліть м'якоть обраного фрукта (в даному випадку я використовую маракуйю) і молоко.
2. Викладіть сир.
3. Вбийте яйце. Я рекомендую використовувати перепелине.
4. Вичавіть сік лимона, додайте його до смаку (наприклад, 1-2 чайні ложки).
5. Слідом відправте в мисочку згущене молоко.
6. Ретельно збийте все до однорідності.
7. Додайте жирні вершки.
8. І дуже акуратно перемішайте ложкою. Виходить ось такий густий і повітряний мус.
9. Розкладіть готову масу по формах для подачі.
10. Прикрасьте цедрою лимона і дайте постояти в холодильнику хвилин 20. Усе, мус можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!