Вершково-часниковий соус з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вершково-часниковий соус зовсім нескладно приготувати. Він легко поєднується з найрізноманітнішими стравами. Сьогодні я готую з ним гриби лисички.
Пропоную вам рецепт грибів під вершково-часниковим соусом. Обсмажте на сковороді часник, потім додайте борошно, все перемішайте і смажте протягом 1 хвилини. Влийте теплі вершки, доведіть до кипіння. Потім додайте спеції - і зніміть з вогню. Відразу ж додайте тертий сир. Поки він плавиться, поріжте і обсмажте на сковороді гриби. Потім залийте соусом і протушкувати до готовності. На стіл подавайте зі свіжою зеленню. Смачного!
- Лісіцкі - 400 грам
- Сир - 60 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Подрібнений часник - 2 Ст. Ложки
- Жирні вершки - 2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
Помістіть на розігріту сковороду вершкове і оливкове масла.
Додайте подрібнений часник, перемішайте. Чи не засмажувати його до коричневого кольору, досить небагато "подвялить" .
Додайте борошно, все перемішайте і обсмажуйте близько хвилини до того, як мука почне темніти.
Додайте теплі вершки, доведіть до кипіння. Потім додайте спеції і зніміть соус з вогню. Відразу ж додайте тертий сир. Поки він плавиться, поріжте і обсмажте на сковороді гриби. Потім залийте їх соусом і протушкувати до готовності. На стіл подайте зі свіжою зеленню.