Вершково-гірчичний соус
(покроковий рецепт з фото)
Вершково-гірчичний соус - ідеальне доповнення до м'яса, птиці або риби. Іноді я використовую такий соус навіть в якості заправки для овочевих салатів. Виходить дуже смачно!
Мені дуже подобається поєднання вершків і гірчиці, а з медом виходить просто приголомшливий смак - ніжний і яскравий одночасно. Вся моя родина любить цей соус, особливо добре він підходить до курки. Навіть запечена в духовці куряча грудка буде смачною з цим соусом. Обов'язково спробуйте!
- Вершки - 200 мілілітрів(20% жирності)
- Гірчиця гостра - 1/2 чайних ложки
- Гірчиця в зернах - 2 чайних ложки
- Мед - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вершки вилийте в невелику каструльку і поставте на вогонь.
Додайте 2 виду гірчиці, мідь, спеції і сіль.
Все добре перемішайте і уварюють до загусання маси. Тут все індивідуально, можна просто довести до кипіння і варити пару хвилин, щоб вийшов рідкуватий соус, а можна уварювати хвилин 10, тоді соус вийде густим, в нього буде зручно вмочати, наприклад, курячі нагетси.
Я як раз зробила густий соус саме до Наггетс, ох як смачно буде!
Смачного!