Французький гірчичний соус
(покроковий рецепт з фото)
Французької кухні без соусів не буває, гірчичний соус - один з базових. Він універсальний по застосуванню, так як підходить до м'яса, рибі, птиці. Готується просто і швидко.
Для того, щоб урізноманітнити свою кухню, надати їй французький шарм, приготуйте французький гірчичний соус. Він дуже смачний, до того ж готується дуже швидко, буквально за 10 хвилин. Дивіться покроковий рецепт нижче.
- Вершкове масло - 20 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка (або за смаком)
- Цукор - 1 щіпка (або за смаком)
- Оцет винний білий - 1 Ст. Ложка (можна замінити на яблучний, рисовий, столовий)
- Luk salotų - 1 штука (або звичайний ріпчаста)
- Гірчичний - 1-2 чайних ложок
- Молоко - 30-50 мілілітрів (по необхідності, якщо соус вийшов дуже густим)
Підготуйте інгредієнти.
Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
Додайте до цибулі оцет, гірчицю, сметану, приправити сіллю, додайте цукор і чорний мелений перець, нащадки 2-3 хвилини на невеликому вогні. Якщо соус вийшов густий, його можна злегка розбавити молоком.
Перекладіть гірчичний соус в соусник, подавайте в теплому вигляді.
Я використовувала соус до курячої котлети, він відмінно доповнив нейтральний смак курки приємною вершково-гірчичною ноткою.