Гірчичний соус для оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Представлений в цьому рецепті гірчичний соус для оселедця виступає в ролі маринаду. Завдяки такому соусу рибка вийде дивно ароматної. Навіть для святкового столу це ідеальний варіант.
Якщо ви хочете здивувати гостей приголомшливою закускою, тоді раджу звернути увагу на цей рецепт. Гірчичний соус для оселедця - одне з кращих кулінарних винаходів людства. Під таким маринадом будь-яка рибка вийде дивно смачною, і особливо це стосується оселедця. Маринується оселедець в такому соусі мінімум 3-4 годину, а в ідеалі - ніч.
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 100 грам
- Гірчичний - 100 грам
- Рослинна олія - 200 грам
1. Отже, насамперед нам потрібно взяти глибоку ємність і висипати в неї цукор. Всі інгредієнти можна змішувати на око. Основа маринаду - оцет і цукор.
2. Додаємо пакетик готової гірчиці (приблизно 100 г).
3. Додаємо оцет і починаємо замішувати соус.
4. Додаємо рослинне масло і продовжуємо замішувати. Масло має бути обов'язково рафінованим.
5. Оскільки наш соус виходить густим, я додаю в нього трохи води.
6. Перемішуємо все до однорідного стану. Даємо соусу постояти хвилин 15, а тим часом підготуйте оселедець.
7. На оселедець я зазвичай викладаю нарізану кільцями або півкільцями цибулю, поливаю все соусом.
8. У такому маринаді селедочка повинна постояти близько 3-4 годин. Найкраще залишити її на ніч у холодильнику.
9. Наріжте чорний хлібець, покладіть на нього оселедець і зверху цибулю з соусом. Повірте, це справжній гастрономічний шедевр!