Гірчичний соус для оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Представлений в цьому рецепті гірчичний соус для оселедця виступає в ролі маринаду. Завдяки такому соусу рибка вийде дивно ароматної. Навіть для святкового столу це ідеальний варіант.
Опис приготування:
Якщо ви хочете здивувати гостей приголомшливою закускою, тоді раджу звернути увагу на цей рецепт. Гірчичний соус для оселедця - одне з кращих кулінарних винаходів людства. Під таким маринадом будь-яка рибка вийде дивно смачною, і особливо це стосується оселедця. Маринується оселедець в такому соусі мінімум 3-4 годину, а в ідеалі - ніч.
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 100 грам
- Гірчичний - 100 грам
- Рослинна олія - 200 грам
1. Отже, насамперед нам потрібно взяти глибоку ємність і висипати в неї цукор. Всі інгредієнти можна змішувати на око. Основа маринаду - оцет і цукор.
2. Додаємо пакетик готової гірчиці (приблизно 100 г).
3. Додаємо оцет і починаємо замішувати соус.
4. Додаємо рослинне масло і продовжуємо замішувати. Масло має бути обов'язково рафінованим.
5. Оскільки наш соус виходить густим, я додаю в нього трохи води.
6. Перемішуємо все до однорідного стану. Даємо соусу постояти хвилин 15, а тим часом підготуйте оселедець.
7. На оселедець я зазвичай викладаю нарізану кільцями або півкільцями цибулю, поливаю все соусом.
8. У такому маринаді селедочка повинна постояти близько 3-4 годин. Найкраще залишити її на ніч у холодильнику.
9. Наріжте чорний хлібець, покладіть на нього оселедець і зверху цибулю з соусом. Повірте, це справжній гастрономічний шедевр!