Вершково-часниковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Вершково-часниковий соус - це дуже смачний ніжний соус до овочів або м'яса, зробити який надзвичайно просто. Корисна заміна покупних соусів з консервантами.
Тільки-но почувши слово "соус", багато з нас опускають руки і не вирішуються приготувати його. А даремно! соус, зроблений будинку набагато корисніше і набагато смачніше магазинного, який незрозуміло з чого зроблений. Пропоную вам класичний рецепт вершково-часникового соусу. Приготований в домашніх умовах вершково-часниковий соус підкорить вас простотою приготування і ніжним пікантним смаком. Він підходить практично до всіх страв - до овочів, м'яса, рибі. Отже, готуємо:
1. Зубчики часнику чистимо і дрібно нарізаємо.
2. Обсмажуємо часник на рослинній олії на глибокій сковороді до прозорості. Ні в якому разі не пережарьте!
3. Виливаємо в сковороду до часнику вершки, солимо і перчимо.
4. Варимо, весь час помішуючи хвилин 10. Вершки повинні загуснути.
5. Як тільки соус загус, знімаємо сковорідку з плити. Проціджуємо соус.
6. Моєму зелень кропу і нарізаємо як можна дрібніше. Змішуємо з соусом. Пробуємо і, якщо треба, додаємо сіль. Соус охолоне і можна подавати до столу!
- Вершки 20% - 0, 5 L
- Часник - 4-5 зубчиків
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Чорний перець - 1 щіпка
- Зелень кропу - 30 грам
1. Зубчики часнику чистимо і дрібно нарізаємо.
2. Обсмажуємо часник на рослинній олії на глибокій сковороді до прозорості. Ні в якому разі не пережарьте!
3. Виливаємо в сковороду до часнику вершки, солимо і перчимо.
4. Варимо, весь час помішуючи хвилин 10. Вершки повинні загуснути.
5. Як тільки соус загус, знімаємо сковорідку з плити. Проціджуємо соус.
6. Моєму зелень кропу і нарізаємо як можна дрібніше. Змішуємо з соусом. Пробуємо і, якщо треба, додаємо сіль. Соус охолоне і можна подавати до столу!