Торт із заварного тесту «дамські пальчики»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом торта з заварного тесту "дамські пальчики" . Він виходить солодким, ніжним і при цьому дуже легким. Спробуйте і ви цей "жіночий" тортик, він дуже смачний!
Цей рецепт приготування торта з заварного тесту "дамські пальчики" дуже простий. Він підійде для дівочих посиденьок за чашкою кави або для святкового столу на честь дня народження, наприклад. Спробуйте і ви цей торт, він смачний і ніжний!
- Вершкове масло - 160 грам(10 г. - в глазур, інше - в тісто)
- Крем 20% - 400 грам
- Згущене молоко варене - 500 грам
- Горіхи - 150 грам (для прикраси)
- Шоколад - 50 грам
- Вершки - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1.5 склянки
- Молоко - 1.5 склянки
- Яйця - 5 штук
1. Молоко і вершкове масло викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння і розчинення масла. Потім відразу насипаємо борошно і швидко замішуємо тісто.
2. Тісто має легко відходити від стінок каструлі. Нехай трохи охолоне, потім додамо яйця.
3. За допомогою кондитерського мішка робимо однакові "пальчики" . Запікаємо їх в духовці до зарум'янювання. Важливо: духовку під час готування не відкривайте, щоб "пальчики" не відязикався.
4. Далі згущене молоко збиваємо зі сметаною. У цій суміші щедро "покутуємо" свіжоспечені "пальчики" .
5. Для глазурі на водяній бані розтопити шоколад, масло і вершки.
6. Викладаємо "пальчики" в кремі гіркою, а глазур виливаємо тонкою цівкою, щоб вийшли візерунки. Готово!