Рецепт Закусочний торт «дамські пальчики» фото

Закусочний торт «дамські пальчики»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершковий сир, Сир, Оселедець
ПП рецепти
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Цей закусочний торт може стати найоригінальнішим, який ви коли-небудь бачили! Коржі з заварного тіста в формі решітки, ніжний різнокольоровий несолодкий крем і начинка… що може бути краще?

Ви можете приготувати не тільки класичний торт "дамські пальчики", але і його інтерпретацію у вигляді закуски! повірте, такий торт стане прикрасою вашого столу, він гарний як зовні, так і в розрізі. Обов'язково спечіть коржі у вигляді решітки, так їх буде простіше начинити кремом і маслинами з оселедцем. Для крему ви можете використовувати не тільки вершковий сир, але і відціджену сметану, змішану з набряклим желатином, так крем буде тримати форму і одночасно дасть коржам просочитися. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати закусочний торт "дамські пальчики" .

  • Вода - 250 грам
  • Олія - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Яйця - 240 грам
  • Сіль - 8 грам(3 г в тісто, по 2 г в буряковий крем і зелений крем, 1 г в білий крем)
  • Цукор - 10 грам
  • Сир вершковий - 850 грам (по 250 г в буряковий і зелений крем, 350 г в білий крем)
  • Буряк відварна - 100 грам
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля) - 50 грам
  • Маслини без кісточок - 100-120 грам
  • Філе оселедця слабосоленої - 250 грам
закусочний торт
1. На папері для випічки зробіть розмітку у вигляді смуг шириною 7 см (відстань між смугами - 3 см). Зробіть розмітку для коржів: намалюйте коло діаметром 20 см, потім розділіть його на квадрати зі стороною 2, 5 см. Покладіть на деко розміткою вниз.
закусочний торт
2. У каструлі з товстим дном з'єднайте вершкове масло, воду, цукор і сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, всипте просіяне борошно і, розмішуючи, потримайте тісто на плиті, поки воно не стане гладким і не збереться у кому. Перекладіть тісто в миску.
закусочний торт
3. Яйця кімнатної температури змішайте і в 4 прийому додайте до гарячого тесту, ретельно розмішуючи після кожного додавання. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, зробіть отвір діаметром 1 см і висадіть на розкреслену папір для випічки заготовки у вигляді паличок на відстані 2-3 см один від одного.
закусочний торт
4. Підрівняйте краю пальцем, змоченим у воді, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Так само намалюйте грати тестом по заготовленим шаблоном. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
закусочний торт
5. Заготовки подровняйте і повністю остудіть на решітці. Складіть коржі так, щоб грати середнього коржа йшла по діагоналі з першим і останнім коржем. Зробіть збоку на коржах мітку.
закусочний торт
6. Відварну буряк наріжте кубиками і подрібнити блендером з невеликою кількістю вершкового сиру. Додайте до вершкового сиру через друшляк, посоліть і збийте в стійку масу.
закусочний торт
7. Рубану зелень подрібнити блендером з невеликою кількістю вершкового сиру. Додайте до вершкового сиру через друшляк, посоліть і збийте в стійку масу. Пару ложок кольорового крему відкладіть для прикраси.
закусочний торт
8. Вершковий сир з'єднайте з сіллю і збийте. На блюдо встановіть перший корж, змастіть зеленим кремом, щоб він заповнив осередки. У кожну клітинку покладіть маслину без кісточок, а між ними - дрібно нарізане філе слабосоленої оселедця.
закусочний торт
9. Змастіть залишилися кремом. Зверху покладіть другий корж, зіставивши мітки, і змастіть його буряковим кремом. Також начините маслинами і оселедцем, розподіліть крем, що залишився. Покладіть третій корж, зіставивши мітки.
закусочний торт
10. Вирівняйте боки і верх білим кремом. Заготовки-палички подровняйте з одного боку і прикріпіть з бічної частини торта. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин, після чого знову вирівняйте верх торта білим кремом.
закусочний торт
11. Сформуйте трояндочки з тонко нарізаного філе оселедця і встановіть зверху. Прикрасьте торт буряковим кремом, маслинами і зеленим кремом. Смачного!

Схожі рецепти