Закусочний торт «дамські пальчики»
(покроковий рецепт з фото)
Цей закусочний торт може стати найоригінальнішим, який ви коли-небудь бачили! Коржі з заварного тіста в формі решітки, ніжний різнокольоровий несолодкий крем і начинка… що може бути краще?
Ви можете приготувати не тільки класичний торт "дамські пальчики", але і його інтерпретацію у вигляді закуски! повірте, такий торт стане прикрасою вашого столу, він гарний як зовні, так і в розрізі. Обов'язково спечіть коржі у вигляді решітки, так їх буде простіше начинити кремом і маслинами з оселедцем. Для крему ви можете використовувати не тільки вершковий сир, але і відціджену сметану, змішану з набряклим желатином, так крем буде тримати форму і одночасно дасть коржам просочитися. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати закусочний торт "дамські пальчики" .
- Вода - 250 грам
- Олія - 100 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Яйця - 240 грам
- Сіль - 8 грам(3 г в тісто, по 2 г в буряковий крем і зелений крем, 1 г в білий крем)
- Цукор - 10 грам
- Сир вершковий - 850 грам (по 250 г в буряковий і зелений крем, 350 г в білий крем)
- Буряк відварна - 100 грам
- Свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля) - 50 грам
- Маслини без кісточок - 100-120 грам
- Філе оселедця слабосоленої - 250 грам
1. На папері для випічки зробіть розмітку у вигляді смуг шириною 7 см (відстань між смугами - 3 см). Зробіть розмітку для коржів: намалюйте коло діаметром 20 см, потім розділіть його на квадрати зі стороною 2, 5 см. Покладіть на деко розміткою вниз.
2. У каструлі з товстим дном з'єднайте вершкове масло, воду, цукор і сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, всипте просіяне борошно і, розмішуючи, потримайте тісто на плиті, поки воно не стане гладким і не збереться у кому. Перекладіть тісто в миску.
3. Яйця кімнатної температури змішайте і в 4 прийому додайте до гарячого тесту, ретельно розмішуючи після кожного додавання. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, зробіть отвір діаметром 1 см і висадіть на розкреслену папір для випічки заготовки у вигляді паличок на відстані 2-3 см один від одного.
4. Підрівняйте краю пальцем, змоченим у воді, і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Так само намалюйте грати тестом по заготовленим шаблоном. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
5. Заготовки подровняйте і повністю остудіть на решітці. Складіть коржі так, щоб грати середнього коржа йшла по діагоналі з першим і останнім коржем. Зробіть збоку на коржах мітку.
6. Відварну буряк наріжте кубиками і подрібнити блендером з невеликою кількістю вершкового сиру. Додайте до вершкового сиру через друшляк, посоліть і збийте в стійку масу.
7. Рубану зелень подрібнити блендером з невеликою кількістю вершкового сиру. Додайте до вершкового сиру через друшляк, посоліть і збийте в стійку масу. Пару ложок кольорового крему відкладіть для прикраси.
8. Вершковий сир з'єднайте з сіллю і збийте. На блюдо встановіть перший корж, змастіть зеленим кремом, щоб він заповнив осередки. У кожну клітинку покладіть маслину без кісточок, а між ними - дрібно нарізане філе слабосоленої оселедця.
9. Змастіть залишилися кремом. Зверху покладіть другий корж, зіставивши мітки, і змастіть його буряковим кремом. Також начините маслинами і оселедцем, розподіліть крем, що залишився. Покладіть третій корж, зіставивши мітки.
10. Вирівняйте боки і верх білим кремом. Заготовки-палички подровняйте з одного боку і прикріпіть з бічної частини торта. Поставте торт в холодильник на 10-12 годин, після чого знову вирівняйте верх торта білим кремом.
11. Сформуйте трояндочки з тонко нарізаного філе оселедця і встановіть зверху. Прикрасьте торт буряковим кремом, маслинами і зеленим кремом. Смачного!