Бісквітні палички
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітні палички або італійське печиво "савоярді", є основою відомого десерту "тірамісу" . Таке ласощі дуже просто спекти самим, хочете спробувати? ділюся рецептом!
Рецепт приготування бісквітних паличок простий, забезпечує дотримання покроковим рекомендаціям, заздалегідь підготувати робоче місце, щоб все необхідне було під рукою і дотримуватися температурного режиму випічки.
- Яйце - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Крохмаль - 25 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 200 грам(140 грам в тісто, 60 грам для посипання)
- Ванільний цукор - 8 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Відокремте білки від жовтків в різний посуд для подальшого збивання.
Додайте в білки дрібку солі.
Збивайте білки до легкої піни, потім, невеликими частинами введіть 70 грам цукрового піску.
Збивайте білки з цукром до стійких піків.
До жовтків додайте 70 грам цукрового піску.
Збивайте жовтки з цукровим піском до побіління.
Всипте в борошно ванільний цукор, розпушувач і крохмаль.
Добре перемішайте борошняну суміш.
Невеликими порціями введіть збиті білки до жовтків і обережно перемішайте рухом знизу вгору.
Змішайте білки з жовтками до однорідного стану.
Порційно введіть борошняну суміш і акуратно втручайтеся її.
Суміш повинна бути добре вимішати, після чого, перекладіть її в кондитерський мішок зі звичайною круглою насадкою, діаметром 1 сантиметр.
На папір для випічки відсадити бісквітні палички довжиною в 10 сантиметрів, на відстані один від одного. Буде потрібно 2 список.
Змішайте 3 ст. Ложки цукрової пудри і 3 ст. Ложки цукрового піску.
Двічі присипте бісквітні палички сумішшю пудри і піску, можна це зробити через ситечко. Надішліть печиво випікатися в розігріту до 180 градусів духовку, з 15 хвилин.
Готові бісквітні палички зніміть з паперу. Зберігати бісквітні палички краще в скляному посуді.
З паличок можна приготувати "тірамісу" або скріпити між собою попарно кремом або нутелою. А можна просто подати їх з чаєм і кавою.