Тирамісу без маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю цей знаменитий італійський десерт. У нього безліч рецептів приготування, наприклад, з бісквіту або печива «Савоярді». Розповідаю, як приготувати Тірамісу без маскарпоне.
Цей десерт традиційно готують з маскарпоне, але його без проблем можна замінити збитими вершками або іншим м'яким сиром. Перед подачею десерт наполягають кілька годин в холодильнику, тоді його текстура буде ніжніша, м'яка і повітряна. Ви можете купити савоярді в магазині або зробити самостійно.
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 90 грам
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Какао - За смаком
- Savojardi - За смаком
- Бренді - 2 чайних ложки
- Філадельфія - 80 грам
1. Насамперед відокремте жовтки від білків. Викладіть в миску жовтки і додайте до них половину цукру.
2. Міксером збийте вміст миски до освіти світлої маси.
3. В іншу миску викладіть охолоджені вершки, додайте до них цукор, що залишився.
4. Збийте масу до утворення міцних верхів.
5. До збитим жовтків додайте ваніль, а також Філадельфію.
6. Акуратно змішайте збиті жовтки зі збитими білками з допомогою силіконової лопатки.
7. Заваріть каву і влийте його в іншу миску, додайте до нього алкоголь (можна ром або коньяк).
8. Візьміть кожне печиво і занурте його з двох сторін в кави.
9. Викладіть половину печива на тарілку, посипте його какао-порошком.
10. Полийте приготовленої сумішшю з яйця і сиру, потім покладіть половину печива.
11. Знову полийте приготованим кремом, прикрасьте какао і відправте в холодильник на кілька годин.