Тирамісу з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)
Тірамісу - це три італійських слова: киньте своє, - «Піднімай мене вгору», але, як на мене, - це «підніми мені настрій». Будьте обережні ті, хто на дієті. У великій кількості небезпечно для фігури!
Знавці кажуть, що без справжнього маскарпоне, приготованого з молока корів з Апеннінського півострова і без марсали (італійського вина) - справжній тірамісу не зварила. Але ми все ж спробуємо!
Ось простий рецепт, як приготувати тірамісу з маскарпоне будинку.
Цей повітряний і ароматний італійський десерт нікого не залишить байдужим.
- Печиво "савоярді" - 20 штук
- Маскарпоне - 400 грам
- Жовток яєчний - 3 штуки
- Білок яєчний - 4 штуки
- Цукор - 70 грам
- Кава міцний - 200 мілілітрів (зварений в турці)
- Какао-порошок - 50 грам
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
Жовтки розітріть з цукром. Додайте в маскарпоне і ретельно перемішайте до однорідності.
Білки збити до твердих піків. Маса не повинна падати при перевертанні посуду. Силіконової лопаткою акуратно перемішайте білки з жовткова-сирною масою.
Печиво опустіть в охолоджений кава з коньяком на 1 секунду, струсіть і викладайте на дно форми. У мене форма 10*20 см. При подачі десерту дітям коньяк не додавайте.
Зверху викладіть половину крему і розрівняйте спатулой. Потім половину печива - і ще раз крем з маскарпоне. Поставте тірамісу просочуватися в холодильник мінімум на 6 годин, можна на ніч.
Перед подачею посипте зверху какао-порошком. Смачного!