Рецепт Тирамісу з маскарпоне фото

Тирамісу з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Маскарпоне
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл
Десерти, Тірамісу

Тірамісу - це три італійських слова: киньте своє, - «Піднімай мене вгору», але, як на мене, - це «підніми мені настрій». Будьте обережні ті, хто на дієті. У великій кількості небезпечно для фігури!

Знавці кажуть, що без справжнього маскарпоне, приготованого з молока корів з Апеннінського півострова і без марсали (італійського вина) - справжній тірамісу не зварила. Але ми все ж спробуємо!

Ось простий рецепт, як приготувати тірамісу з маскарпоне будинку.

Цей повітряний і ароматний італійський десерт нікого не залишить байдужим.

  • Печиво "савоярді" - 20 штук
  • Маскарпоне - 400 грам
  • Жовток яєчний - 3 штуки
  • Білок яєчний - 4 штуки
  • Цукор - 70 грам
  • Кава міцний - 200 мілілітрів (зварений в турці)
  • Какао-порошок - 50 грам
  • Коньяк - 3 Ст. Ложки
тирамісу з маскарпоне - фото крок 1
Жовтки розітріть з цукром. Додайте в маскарпоне і ретельно перемішайте до однорідності.
тирамісу з маскарпоне - фото крок 2
Білки збити до твердих піків. Маса не повинна падати при перевертанні посуду. Силіконової лопаткою акуратно перемішайте білки з жовткова-сирною масою.
тирамісу з маскарпоне - фото крок 3
Печиво опустіть в охолоджений кава з коньяком на 1 секунду, струсіть і викладайте на дно форми. У мене форма 10*20 см. При подачі десерту дітям коньяк не додавайте.
тирамісу з маскарпоне - фото крок 4
Зверху викладіть половину крему і розрівняйте спатулой. Потім половину печива - і ще раз крем з маскарпоне. Поставте тірамісу просочуватися в холодильник мінімум на 6 годин, можна на ніч.
тирамісу з маскарпоне - фото крок 5
Перед подачею посипте зверху какао-порошком. Смачного!

Схожі рецепти