Тирамісу з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати з класичними рецептами, тоді обов'язково спробуйте приготувати італійський десерт "тірамісу" з фруктами в домашніх умовах.
Варіантів, як приготувати "тірамісу" з фруктами, існує безліч. Використовувати можна як свіжі, так і консервовані фрукти, додавши їх в начинку або використовуючи їх лише як прикраса. Тут величезне поле для експериментів і фантазії, так що кожен може знайти свій ідеальний рецепт.
- Жовтки - 6 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лікер - За смаком
- Маскарпоне - 500 грам
- Savojardi - 30 штук
- Ягоди і фрукти - 1 За смаком
1. Насамперед заваріть кухоль натуральної кави і додайте трохи лікеру (можна також використовувати за рецептом приготування "тірамісу" з фруктами коньяк або ром, наприклад) за смаком. Опускайте по одному печиво "савоярді", а потім викладайте його на дно форми.
2. Ось так закрийте дно форми паличками. Також можна використовувати звичайний бісквіт, який потрібно розламати на невеликі шматочки.
3. Розітре жовтки з невеликою кількістю цукру, додайте маскарпоне. Збийте все як слід, викладіть крем на печиво. Тут вже можна додавати ягоди або фрукти. Однак мені здається, що якщо використовувати їх в начинці, потім скуштуйте "тирамісу" з фруктами в домашніх умовах буде дуже далекий від оригінального.
4. Тому я вибираю такий варіант: готуємо десерт за звичним рецептом, посипаємо верх какао. Відправляємо його в холодильник на пару годин. А за цей час збираємо всілякі фрукти і ягоди.
5. І безпосередньо перед подачею додаємо їх зверху в досить великій кількості. Ось такий простий рецепт "тірамісу" з фруктами. Готовий десерт нарізати порційними шматочками і подавати до столу.