Рецепт Равіолі з рикоттою фото

Равіолі з рикоттою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви в тесті, Равіолі

Равіолі з рикоттою - національне італійське блюдо, яке можна порівняти з варениками з сиром. Тісто місить еластичне, тільки равіолі мають дещо іншу форму, зазвичай прямокутника.


Равіолі з рікоттою досить прісні, тому подавайте до них соус з помідорів. Приготувати його нескладно. Розігрійте сковороду, влийте масло і підсмажте цибулю з часником до прозорості, додайте терті помідори, тушкуйте 5-7 хвилин, додайте порізаний базилік і спеції. Готові равіолі полийте олією, соусом і посипте тертим сиром. Успіхів і приємного апетиту!


  • Rikotta - 240 грам
  • Моцарелла - 100 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Сир твердий - 100 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки (соус)
  • Листя базиліка - 40 грам (соус)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (соус)
  • Часник - 2 зубчики (соус)
  • Цибуля - 1 штука (соус)
равіолі з рикоттою - фото крок 1
Борошно насипте гіркою, вбийте яйця і розбийте їх пальцями або вилкою.
равіолі з рикоттою - фото крок 2
Замісити тісто, воно не повинно бути липким.
равіолі з рикоттою - фото крок 3
Місіть тісто руками від 5 до 10 хвилин, воно повинно стати еластичним.
равіолі з рикоттою - фото крок 4
Змішайте Рікотта з тертої моцарелою, овечим сиром і спеціями.
равіолі з рикоттою - фото крок 5
Для розкочування тіста для равіолі є спеціальна машинка. Потрібно дати тісту полежати півгодини, а потім прокатати його кілька разів.
равіолі з рикоттою - фото крок 6
Складіть тісто в кілька разів і знову розкачайте.
равіолі з рикоттою - фото крок 7
Розкачайте дві смужки тесту і викладіть по чайній ложці начинки через рівні проміжки.
равіолі з рикоттою - фото крок 8
Акуратно накрийте начинку іншим шаром тіста, prizhmite, розріжте на прямокутники.
равіолі з рикоттою - фото крок 9
Варіть равіолі 5 хвилин в киплячій воді і подавайте з соусом.

Схожі рецепти