Равіолі з рикоттою
(покроковий рецепт з фото)
Равіолі з рикоттою - національне італійське блюдо, яке можна порівняти з варениками з сиром. Тісто місить еластичне, тільки равіолі мають дещо іншу форму, зазвичай прямокутника.
Равіолі з рікоттою досить прісні, тому подавайте до них соус з помідорів. Приготувати його нескладно. Розігрійте сковороду, влийте масло і підсмажте цибулю з часником до прозорості, додайте терті помідори, тушкуйте 5-7 хвилин, додайте порізаний базилік і спеції. Готові равіолі полийте олією, соусом і посипте тертим сиром. Успіхів і приємного апетиту!
- Rikotta - 240 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки (соус)
- Листя базиліка - 40 грам (соус)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (соус)
- Часник - 2 зубчики (соус)
- Цибуля - 1 штука (соус)
Борошно насипте гіркою, вбийте яйця і розбийте їх пальцями або вилкою.
Замісити тісто, воно не повинно бути липким.
Місіть тісто руками від 5 до 10 хвилин, воно повинно стати еластичним.
Змішайте Рікотта з тертої моцарелою, овечим сиром і спеціями.
Для розкочування тіста для равіолі є спеціальна машинка. Потрібно дати тісту полежати півгодини, а потім прокатати його кілька разів.
Складіть тісто в кілька разів і знову розкачайте.
Розкачайте дві смужки тесту і викладіть по чайній ложці начинки через рівні проміжки.
Акуратно накрийте начинку іншим шаром тіста, prizhmite, розріжте на прямокутники.
Варіть равіолі 5 хвилин в киплячій воді і подавайте з соусом.