Рецепт Пісні равіолі фото

Пісні равіолі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Овочі , Бобові
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Равіолі
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Маленькі італійські пельмені - прекрасне блюдо на обід або вечерю. Давайте приготуємо їх з пісною начинкою і побалуємо себе і рідних новим смаком і разнообразим меню під час посту. Буде смачно!

Опис приготування:

Равіолі - родичі російських пельменів. Готують їх з різною начинкою: м'ясної, рибної, сирної. Ну, а нам для того, щоб смачно харчуватися під час поста, знадобиться пісна начинка. Вона може бути з грибів, з капусти, картоплі. А ми приготуємо з гарбузом і горошком, наблизимося до італійського варіанту. Приготувати пісні равіолі зовсім не складно, переконайтеся в цьому, прочитавши рецепт і переглянувши фото.

  • Борошно пшеничне - 250-300 грам
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки(1, 5 - в тісто, 1 - для обжарки лука, інше - для соусу)
  • Гарбуз - 200 грам
  • Зелений горошок - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідори свіжі - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
пісні равіолі - фото крок 1
Очищаємо гарбуз, нарізаємо її на невеликі шматочки. Чистимо і нарізаємо дрібними кубиками цибулю.
пісні равіолі - фото крок 2
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості.
пісні равіолі - фото крок 3
Додаємо шматочки гарбуза і горошок. Обсмажуємо-тушкуємо до готовності гарбуза. Додамо сіль за смаком. Можна додати чорний мелений перець і сухі ароматні трави за смаком.
пісні равіолі - фото крок 4
Потім подрібнюємо нашу начинку для равіолі блендером, залишаємо її поки що остигати.
пісні равіолі - фото крок 5
Поки начинка остигає, приготуємо тісто. У просіяне борошно додаємо дрібку солі і рослинне масло. Вливаємо тонкою цівкою воду (трохи більше, ніж півсклянки). Замішуємо м'яке еластичне тісто, який мав би липнути до рук. Даємо тісту відпочити хвилин 10.
пісні равіолі - фото крок 6
Відрізаємо шматочок тіста, розгортаємо його в тонкий пласт товщиною 2-3 мм.
пісні равіолі - фото крок 7
Нарізаємо прямокутні листи з розкачане пласта (розміром 9 з 6 см.). Змащуємо один край листа водою, так тісто краще скріпити.
пісні равіолі - фото крок 8
Подумки ділимо пласт тесту навпіл, по центру однієї половинки на відстані викладаємо по чайній ложці начинки.
пісні равіолі - фото крок 9
Накриваємо начинку другою половиною тіста. Скріплюємо спочатку боки, видавлюємо повітря в проміжках між начинкою, притискаємо довгий край пласта тіста. Потім фігурним ножем розрізаємо равіолі та рівняємо краю. Краї равіолі можна придавити зубчиками вилки: і красиво, і точно не розклеїли.
пісні равіолі - фото крок 10
Варимо равіолі в киплячій підсоленій воді від 3 до 5 хвилин. Час залежить від товщини тесту.
пісні равіолі - фото крок 11
Помідор нарізаємо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на сковороді на рослинному маслі. Можна злегка посолити за смаком. Додаємо до соусу равіолі, перемішуємо - і хвилини через 2 подаємо до столу.

Схожі рецепти