Пісні равіолі
(покроковий рецепт з фото)
Маленькі італійські пельмені - прекрасне блюдо на обід або вечерю. Давайте приготуємо їх з пісною начинкою і побалуємо себе і рідних новим смаком і разнообразим меню під час посту. Буде смачно!
Равіолі - родичі російських пельменів. Готують їх з різною начинкою: м'ясної, рибної, сирної. Ну, а нам для того, щоб смачно харчуватися під час поста, знадобиться пісна начинка. Вона може бути з грибів, з капусти, картоплі. А ми приготуємо з гарбузом і горошком, наблизимося до італійського варіанту. Приготувати пісні равіолі зовсім не складно, переконайтеся в цьому, прочитавши рецепт і переглянувши фото.
- Борошно пшеничне - 250-300 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки(1, 5 - в тісто, 1 - для обжарки лука, інше - для соусу)
- Гарбуз - 200 грам
- Зелений горошок - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори свіжі - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Очищаємо гарбуз, нарізаємо її на невеликі шматочки. Чистимо і нарізаємо дрібними кубиками цибулю.
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості.
Додаємо шматочки гарбуза і горошок. Обсмажуємо-тушкуємо до готовності гарбуза. Додамо сіль за смаком. Можна додати чорний мелений перець і сухі ароматні трави за смаком.
Потім подрібнюємо нашу начинку для равіолі блендером, залишаємо її поки що остигати.
Поки начинка остигає, приготуємо тісто. У просіяне борошно додаємо дрібку солі і рослинне масло. Вливаємо тонкою цівкою воду (трохи більше, ніж півсклянки). Замішуємо м'яке еластичне тісто, який мав би липнути до рук. Даємо тісту відпочити хвилин 10.
Відрізаємо шматочок тіста, розгортаємо його в тонкий пласт товщиною 2-3 мм.
Нарізаємо прямокутні листи з розкачане пласта (розміром 9 з 6 см.). Змащуємо один край листа водою, так тісто краще скріпити.
Подумки ділимо пласт тесту навпіл, по центру однієї половинки на відстані викладаємо по чайній ложці начинки.
Накриваємо начинку другою половиною тіста. Скріплюємо спочатку боки, видавлюємо повітря в проміжках між начинкою, притискаємо довгий край пласта тіста. Потім фігурним ножем розрізаємо равіолі та рівняємо краю. Краї равіолі можна придавити зубчиками вилки: і красиво, і точно не розклеїли.
Варимо равіолі в киплячій підсоленій воді від 3 до 5 хвилин. Час залежить від товщини тесту.
Помідор нарізаємо дрібними кубиками і злегка обсмажуємо на сковороді на рослинному маслі. Можна злегка посолити за смаком. Додаємо до соусу равіолі, перемішуємо - і хвилини через 2 подаємо до столу.