Рецепт Яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі фото

Яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматна, соковита яловичина в насиченому соусі відмінно підійде як для обіду, так і для вечері. Нехитрі прийоми дозволять отримати відмінне блюдо, яке точно припаде до смаку сім'ї!

Опис приготування:

Маслини, каперсами, помідори, часник і пряні трави - впізнаваний прованський стиль. Це ніжне, ароматне м'ясо не залишить байдужим нікого! розповідаю, як приготувати яловичину, тушковану в томатному соусі по-прованськи.

  • Яловичина - 500 грам (м'якоть лопатки, стегна, шиї)
  • Лук-пориста - 1 штука (біла частина)
  • Маслини - 15 штук
  • Каперсами - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Помідори в с / соку - 450 мілілітрів
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Суміш пряних трав - 2 Ст. Ложки (прованська)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 1
Яловичину наріжте брусочками поперек волокон.
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 2
Розігрійте в сотейнику оливкову олію і обсмажуйте м'ясо, помішуючи, до утворення рум'яної скоринки.
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 3
Додайте нарізану білу частину цибулі-порею і обсмажте все разом.
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 4
Маслини розрізати навпіл, часник наріжте кружальцями, каперси сполосніть водою.
Викладіть до м'яса і ще трохи обсмажити все разом.
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 5
Додайте пробиті блендером помідори у власному соку або протерті дуже стиглі свіжі помідори. Гасіть на повільному вогні близько години або до м'якості яловичини.
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 6
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте суміш пряних трав, лавровий лист і гілочку розмарину. Добре перемішайте і щільно накрийте кришкою. Вимкніть нагрів і дайте настоятися страві хвилин 15.
яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі - фото крок 7
Подавайте яловичину з макаронами або свіжим хлібом. Смачного!

Схожі рецепти