Яловичина, тушкована по-прованськи в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна, соковита яловичина в насиченому соусі відмінно підійде як для обіду, так і для вечері. Нехитрі прийоми дозволять отримати відмінне блюдо, яке точно припаде до смаку сім'ї!
Маслини, каперсами, помідори, часник і пряні трави - впізнаваний прованський стиль. Це ніжне, ароматне м'ясо не залишить байдужим нікого! розповідаю, як приготувати яловичину, тушковану в томатному соусі по-прованськи.
- Яловичина - 500 грам (м'якоть лопатки, стегна, шиї)
- Лук-пориста - 1 штука (біла частина)
- Маслини - 15 штук
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Помідори в с / соку - 450 мілілітрів
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Суміш пряних трав - 2 Ст. Ложки (прованська)
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Яловичину наріжте брусочками поперек волокон.
Розігрійте в сотейнику оливкову олію і обсмажуйте м'ясо, помішуючи, до утворення рум'яної скоринки.
Додайте нарізану білу частину цибулі-порею і обсмажте все разом.
Маслини розрізати навпіл, часник наріжте кружальцями, каперси сполосніть водою.
Викладіть до м'яса і ще трохи обсмажити все разом.
Викладіть до м'яса і ще трохи обсмажити все разом.
Додайте пробиті блендером помідори у власному соку або протерті дуже стиглі свіжі помідори. Гасіть на повільному вогні близько години або до м'якості яловичини.
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте суміш пряних трав, лавровий лист і гілочку розмарину. Добре перемішайте і щільно накрийте кришкою. Вимкніть нагрів і дайте настоятися страві хвилин 15.
Подавайте яловичину з макаронами або свіжим хлібом. Смачного!