Баклажан по-прованськи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже вишуканий, але при цьому простий рецепт баклажана по-прованськи відмінно підійде для романтичної вечері на двох. Трохи пряне, апетитне і легке блюдо, яке пробуджує апетит і емоції!
Як вид, незважаючи на свою вишуканість, це все ж дуже простий рецепт баклажана по-прованськи і я впевнена, він вам припаде до душі. Блюдо виходить дуже легке, ароматне і апетитне - ідеально для легкого вечері, правда? Так що давайте дізнаємося докладніше, як зробити баклажани по-прованськи!
- Баклажан - 1 штука
- М'який сир - 50 грам (фета, козячий, бринза)
- Білий хліб - 2 скибочки
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 50 грам
- Кедрові горішки - 2 чайних ложки
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - За смаком
1. Баклажан нарізаємо невеликими брусочками.
2. Хліб нарізаємо приблизно такими ж брусочками і обсмажити на рослинному маслі.
3. Натираємо кожну греночкі часником.
4. Коли трохи охолоне - можна порізати хліб ще дрібніше, щоб в точності вийшли такі ж брусочки, як і з баклажана.
5. Обсмажуємо баклажани на тій же сковороді разом з сіллю, перцем і вибраними приправами.
6. Додамо зелень, перемішаємо і знімаємо з плити.
7. Красиво serviruem, посипаємо шматочками сиру і кедровими горішками.