Фарш в лаваші по-прованськи
(покроковий рецепт з фото)
Фарш в лаваші по-прованськи готується з додаванням великої кількості італійських трав, до складу яких входять: майоран, чебрець, душа, м'ята, базилік та інші. У підсумку виходить ароматне блюдо!
Ця м'ясна закуска прекрасна в будь-якому вигляді: гарячому і холодному. Ніжна і соковита, зі смачною скоринкою, закуска підходить для перекусу, її можна взяти з собою на пікнік або роботу. Мені подобається їсти її з томатним соусом, щедро присмаченим гострим перцем і базиліком. Ну ось, зберігайте собі рецепт, як приготувати фарш в лаваші по-прованськи, готуйте, пробуйте і діліться своїми коментарями!
- Фарш свинячо-яловичий - 350 грам
- Яйце - 2 штуки
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лаваш - 1 штука (прямокутний)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Зелень - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
Підготуйте продукти, цибуля і часник очистіть. Приступимо!
У свинячо-яловичий фарш додайте дрібно порізану цибулю і часник, прованські трави, сіль. Перемішайте добре фарш.
Вбийте два сирих яйця. Перемішайте знову фарш.
Консистенція фаршу повинна вийти рідкуватий, щоб легко розподілити фарш по лаваш.
Прямокутний лаваш розстеліть на столі. Змастіть майонезом або сметаною, можна використовувати кетчуп або томатний соус.
Розподіліть рівномірним тонким шаром фарш. Відступите трохи від краю, щоб була можливість добре згорнути лаваш в рулет.
Посипте свіжої рубаною зеленню. Підійде абсолютно будь-яка зелень: Зелена цибуля, петрушка, кріп або кінза.
Обережно поверніть в рулет лаваш. Все робити треба швидко, щоб лаваш з начинкою не встиг розмокнути і порватися.
Гострим ножем поріжте рулет на 4 частини, покладіть в вогнетривкий деко і відправте запікатися в духовку на 35 хвилин, температура - 200 градусів. У процесі випічки змастіть шматочком вершкового масла рулетики, це зробить корочку золотистої і м'якою, апетитною на вигляд.
Фарш в лаваші по-прованськи готовий! Неймовірно ароматна і смачна страва в гарячому і холодному вигляді!