Рецепт Кабачки по-прованськи фото

Кабачки по-прованськи
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Оскільки літо в розпалі і на прилавках почали з'являтися свіжі і недорогі овочі, потрібно цим обов'язково скористатися і приготувати з них що-небудь смачне, наприклад, кабачки по-прованськи.

Опис приготування:

Літо - найкраща пора року і не тільки через те, що на вулиці стоїть відмінна погода, але і тому що нарешті-то з'являються в достатку свіжі овочі, яких нам так не вистачало в зиязикай період. Так що давайте на час забудемо про м'ясо і приготуємо що-небудь овочеве, а у мене як раз є для вас відмінний і досить простий рецепт кабачків по-прованськи. Ця страва просто дивовижне, у нього настільки приголомшливий смак і непередаваний аромат, що ви закохаєтесь в нього моментально. Такі кабачки можна приготувати навіть на святковий стіл, адже у них дуже святковий зовнішній вигляд і я впевнена, що ваші гості залишаться в повному захваті від цієї страви. Тому обов'язково спробуйте зробити кабачки по-прованськи в домашніх умовах, повірте, на це не піде багато часу і сил.

  • Кабачок молодий - 2-3 штук
  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідор - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Маслини без кісточки - 200 грам
  • Чебрець - 1 Ст. Ложка
  • Трави провансу - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Масло оливкове - - За смаком
кабачки по-прованськи - фото крок 1
Для початку чистимо і промиваємо все овочі, потім нарізаємо баклажани на четвертинки, а ріпчаста цибуля і часник подрібнюємо. Наливаємо на сковороду олію і викладаємо нарізані овочі, додаємо чебрець, смажимо все на середньому вогні.
кабачки по-прованськи - фото крок 2
Коли овочі стануть м'якими, солимо і перчимо їх, гарненько перемішуємо і знімаємо з вогню.
кабачки по-прованськи - фото крок 3
Викладаємо баклажани з цибулею і часником рівним шаром у форму для запікання.
кабачки по-прованськи - фото крок 4
Кабачки і помідори нарізаємо кружечками і викладаємо їх смужками поверх обсмажених овочів.
кабачки по-прованськи - фото крок 5
Маслини нарізаємо на половинки і прикрашаємо ними блюдо, посипаємо все сіллю, перцем і сушеними травами.
кабачки по-прованськи - фото крок 6
Збризгуємо все оливковою олією і ставимо кабачки в розігріту до 180 градусів духовку, запікаємо 30-40 хвилин. Готову страву може бути як гарніром до м'яса або риби, так і самостійною стравою. Смачного!

Схожі рецепти