Тушкована яловичина в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тушкованої яловичини в томатному соусі. У процесі гасіння тут можна використовувати вино, спеції і сметану.
Яловичину можна гасити різними способами. Можна готувати маленькими шматочками (загул, бивень), а можна цілими шматками яловичини. Використовуються різні інгредієнти - сметана, бульйони, вино, спеції ...
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Пшеничне борошно - 50 грам
- Лопатка яловича - 1 кілограм
- Базилік - 1 Чайна ложка
1. Нарізаємо м'ясо поперек волокон шматочками приблизною товщини 1, 5-2 см, обволікає в борошні і починаємо обсмажувати в олії на розігрітій сковорідці. М'ясо смажимо на великому вогні, утворюється корочка, а м'ясний сік залишається всередині.
2. Обсмажені шматочки м'яса складаємо в каструлю. Яловичину ми будемо гасити в ній.
3. Сушеними травами посипаємо обсмажене м'ясо.
4. Потім томатне пюре додаємо до м'яса (підійдуть і очищені свіжі помідори, які дрібно нарізаємо).
5. У рослинному маслі обсмажуємо злегка цибулю і додаємо бульйон або воду (приблизно 200 мл.). Кришкою закриваємо каструлю і ставимо на маленький вогонь. М'ясо готується приблизно півтори години. Періодично необхідно помішувати, для рівномірного приготування і щоб не підгорає.
6. Перед самим завершенням приготування м'ясо перчимо і солимо. Можна додавати дрібно нарізаний часник і зелень.