Рецепт Тушкована яловичина в томатному соусі фото

Тушкована яловичина в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування тушкованої яловичини в томатному соусі. У процесі гасіння тут можна використовувати вино, спеції і сметану.

Опис приготування:

Яловичину можна гасити різними способами. Можна готувати маленькими шматочками (загул, бивень), а можна цілими шматками яловичини. Використовуються різні інгредієнти - сметана, бульйони, вино, спеції ...

  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Майоран - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 80 мілілітрів
  • Пшеничне борошно - 50 грам
  • Лопатка яловича - 1 кілограм
  • Базилік - 1 Чайна ложка
тушкована яловичина в томатному соусі - фото крок 1
1. Нарізаємо м'ясо поперек волокон шматочками приблизною товщини 1, 5-2 см, обволікає в борошні і починаємо обсмажувати в олії на розігрітій сковорідці. М'ясо смажимо на великому вогні, утворюється корочка, а м'ясний сік залишається всередині.
тушкована яловичина в томатному соусі - фото крок 2
2. Обсмажені шматочки м'яса складаємо в каструлю. Яловичину ми будемо гасити в ній.
тушкована яловичина в томатному соусі - фото крок 3
3. Сушеними травами посипаємо обсмажене м'ясо.
тушкована яловичина в томатному соусі - фото крок 4
4. Потім томатне пюре додаємо до м'яса (підійдуть і очищені свіжі помідори, які дрібно нарізаємо).
тушкована яловичина в томатному соусі - фото крок 5
5. У рослинному маслі обсмажуємо злегка цибулю і додаємо бульйон або воду (приблизно 200 мл.). Кришкою закриваємо каструлю і ставимо на маленький вогонь. М'ясо готується приблизно півтори години. Періодично необхідно помішувати, для рівномірного приготування і щоб не підгорає.
тушкована яловичина в томатному соусі - фото крок 6
6. Перед самим завершенням приготування м'ясо перчимо і солимо. Можна додавати дрібно нарізаний часник і зелень.

Схожі рецепти