Яловичина в густому томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з яловичини готується близько двох годин. За таким принципом можна приготувати не тільки яловичину, але куряче філе, індичку, свинину і навіть баранину. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.
Гуляш можна готувати з будь-яким гарніром і з будь-якого приводу. Для багатьох це блюдо вважається святковим. Готується гуляш близько двох годин в залежності від розміру шматків і сорти м'яса. Для телятини буде цілком достатньо і 1, 5 годин. Томатна паста і борошно - два незамінних інгредієнта для цієї страви.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Щепоток
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Наріжте м'ясо шматочками і відправте смажитися на сковороду. Не робіть занадто сильний вогонь, щоб м'ясо не підгоріло. Коли яловичина пустить сік, і виробляти сіль за смаком.
2. Наріжте цибулю і моркву, додайте до м'яса. Смажте при постійному помішуванні до золотистого кольору м'яса.
3. Для гуляшу потрібно використовувати саме томатну пасту, а не морс. Сіль і спеції теж додайте до смаку під час смаження.
4. Зменшіть вогонь і смажте при постійному помішуванні.
5. Важливий нюанс: посипте борошном в самому кінці смаження, перемішайте і залийте водою.
6. Перекладіть в каструлю, додайте лавровий лист і спеції, тушкуйте на слабкому вогні мінімум годину. Пробуйте м'ясо на м'якість. В середньому телятина гаситься близько години, а яловичина - близько 1, 5-2 годин (в залежності від розміру шматків).
7. Поки гаситься гуляш, можна приготувати картопляне пюре або будь-яку кашу на гарнір. Підлива виходить густий, а м'ясо - ароматним і смачним.