Шашлик в томатному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами оригінальним рецептом шашлику, який можна готувати як на мангалі, так і в духовці або на грилі. Родзинкою цього шашлику є оригінальний томатний маринад.
Рецепт приготування шашлику в томатному маринаді дуже простий і мало чим відрізняється від класичного приготування шашлику з цибулею. Але тут є особливий маринад - кетчуп, який додає м'ясу приємний томатний присмак і ніжний аромат. Такий шашлик можна подати до святкового столу, доповнивши легкими закусками і салатами.
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кетчуп - 350 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець духмяний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

М'ясо порізати на невеликі шматки.

Лук поріжте великими півкільцями і додайте до м'яса.

Додайте кетчуп, спеції, сіль, лавровий лист. Перемішайте гарненько руками. Потім накрийте миску харчовою плівкою і відправте в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.

Мариновані шматочки м'яса надіньте на шампури (якщо будете готувати на мангалі) або shpazhki (якщо будете готувати в духовці). Я готую шашлик в духовці, запікати буду протягом 30 хвилин при 180 градусах.

Шашлики готові. Подавайте гарячими!

Смачного!