Курячий шашлик в пряному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, як приготувати курячий шашлик в пряному маринаді? Це справжнісіньке тайське блюдо, яке можна приготувати як на грилі, так і в духовці. Ділюся простим і смачним рецептом!
Отже, почну з рад, а про тонкощі розповім в рецепті нижче. Краще використовувати не куряче філе, а стегна без кісток, м'ясо буде соковитіше. Замість курки спробуйте використовувати яловичину, свинину, креветки і навіть тофу. Маринують м'ясо протягом 1 годину, можна довше. Обіцяю, результат порадує!
- Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Корінь імбиру - За смаком(1, 5 см)
- Лемонграс - 1 штука
- Luk-salotų - 7 штук
- Часник - 1 зубчик
- Кокосове молоко - 1, 5 склянки
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Курячі стегна - 0, 5 кілограма
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
- Арахіс - 100 грам
- Сік тамаринда - 1, 5 Ст. Ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
1. У блендері подрібніть в однорідну масу насіння коріандру і кмину, корінь імбиру, стебло лемонграсу, 4 цибулини, часник, 0, 5 склянки кокосового молока, 1 ложку сахара, 1 ложку рибного соусу, kurkumu. Наріжте курячі стегна тонкими смужками і викладіть в миску, залийте маринадом і залиште на 1 час. В цей же час покладіть шпажки в холодну воду.
2. Що залишився лук наріжте тонкими кільцями. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте цибулю.
3. До обсмаженої цибулі додайте арахіс, обсмажуйте до появи приємного аромату.
4. У сковороду викладіть пластівці чилі, зніміть з вогню і влийте кокосове молоко.
5. Перелийте вміст сковороди в блендер, додайте рибний соус, цукор, що залишився, сок тамаринда, каррі. Збийте до утворення однорідної консистенції.
6. Дістаньте замариновану курку, нитка shpazhki.
7. Викладіть шашлик на газовий гриль (можна на вугіллі або на дровах), обсмажуйте до готовності (внутрішня температура 70 градусів).
8. Подавайте шашлики з приготовленим соусом на основі арахісу. Смачного!