Рецепт Курячий шашлик в пряному маринаді фото

Курячий шашлик в пряному маринаді
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Страви на шпажках , Шашлик
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Зробив, як приготувати курячий шашлик в пряному маринаді? Це справжнісіньке тайське блюдо, яке можна приготувати як на грилі, так і в духовці. Ділюся простим і смачним рецептом!

Опис приготування:

Отже, почну з рад, а про тонкощі розповім в рецепті нижче. Краще використовувати не куряче філе, а стегна без кісток, м'ясо буде соковитіше. Замість курки спробуйте використовувати яловичину, свинину, креветки і навіть тофу. Маринують м'ясо протягом 1 годину, можна довше. Обіцяю, результат порадує!

  • Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Корінь імбиру - За смаком(1, 5 см)
  • Лемонграс - 1 штука
  • Luk-salotų - 7 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Кокосове молоко - 1, 5 склянки
  • Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
  • Рибний соус - 2 Ст. Ложки
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Курячі стегна - 0, 5 кілограма
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
  • Арахіс - 100 грам
  • Сік тамаринда - 1, 5 Ст. Ложки
  • Каррі - 1 Чайна ложка
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 1
1. У блендері подрібніть в однорідну масу насіння коріандру і кмину, корінь імбиру, стебло лемонграсу, 4 цибулини, часник, 0, 5 склянки кокосового молока, 1 ложку сахара, 1 ложку рибного соусу, kurkumu. Наріжте курячі стегна тонкими смужками і викладіть в миску, залийте маринадом і залиште на 1 час. В цей же час покладіть шпажки в холодну воду.
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 2
2. Що залишився лук наріжте тонкими кільцями. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте цибулю.
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 3
3. До обсмаженої цибулі додайте арахіс, обсмажуйте до появи приємного аромату.
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 4
4. У сковороду викладіть пластівці чилі, зніміть з вогню і влийте кокосове молоко.
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 5
5. Перелийте вміст сковороди в блендер, додайте рибний соус, цукор, що залишився, сок тамаринда, каррі. Збийте до утворення однорідної консистенції.
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 6
6. Дістаньте замариновану курку, нитка shpazhki.
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 7
7. Викладіть шашлик на газовий гриль (можна на вугіллі або на дровах), обсмажуйте до готовності (внутрішня температура 70 градусів).
курячий шашлик в пряному маринаді - фото крок 8
8. Подавайте шашлики з приготовленим соусом на основі арахісу. Смачного!

Схожі рецепти