Курчата-корнішони в пряному маслі
(покроковий рецепт з фото)
Курчата-корнішони в пряному маслі - яскраве, незвичайне і святкове блюдо, яке сподобається абсолютно всім. Спробуйте приготувати таких курчат саме в вершковому маслі з прянощами - це незрівнянно!
Рецепт, як приготувати курчат-корнішонів в пряному маслі, - дуже простий. За таким рецептом можна приготувати і невеликих курчат, і перепелів, і навіть цілу курку, єдине, в кожному разі буде відрізнятися час перебування в духовці. Перепели, приготовані за моїм рецептом, виходять неймовірно смачним і соковитими, я подаю їх завжди з легким гарніром (сумішшю овочів, приготовленої на пару або грилі), і вечеря проходить на ура.
- Тушки перепелів - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Майоран - 1 щіпка
- Розмарин сушений - 1 щіпка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перепелів замочіть в холодній воді, змішаної з сіллю і цукром (з розрахунку на 1 л води 1 ст. Ложка солі і 1 немає. Ложка сахара). Залиште в прохолодному місці на 2-3 годину.
Розм'якшене вершкове масло змішайте з усіма прянощами і медом. Гарненько перемішайте.
Перекладіть ароматне масло в невеликий пакетик або на харчову плівку, сформуйте ковбаску і відправте в холодильник.
Перепелів обсушити паперовими рушниками.
Застигле масло поріжте на кружечки. Кілька кружечків масла покладіть перепелам під шкіру на грудки, а іншими щедро намажте всю поверхню і всередині. Надішліть форму з перепелами, накриту фольгою, в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Потім фольгу зніміть, тушки перепелів полийте соком з форми і запечіть ще 20-30 хвилин до рум'яності зверху і повної готовності всередині.
Курчата-корнішони готові! Подавайте гарячими і приємного апетиту!