Мариновані корнішони в банках
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані корнішони в банках відмінно підійдуть в якості закуски до м'ясних і рибних страв, а також до міцних алкогольних напоїв. Їх можна використовувати для салатів, бутербродів та інших страв.
Корнішони - це сорт огірків, які після дозрівання залишаються дрібними. Вони дуже апетитно і красиво виглядають на столі, а також в стравах. Приємну острінкой їм надає перець чилі. Щоб дізнатися, як приготувати мариновані корнішони в банках, читайте цей рецепт.
- Вода - 1200 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Склянка
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Гірчиця французька в зернах - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 10 Ст. Ложок
- Часник - 3 зубчики
- Лист хрону - 1 штука
- Виноградне листя - 3 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Корнішони - 1 кілограм
- Кріп - 1/2 пучка
- Горобина чорноплідна - За смаком
Банки для огірків простерилизуйте. Листя винограду промийте і висушіть. Викладіть їх на дно банки. Також ви можете замінити їх на листя вишні або смородини.
Викладіть в банку кріп. Очистіть часник і стебла хрону, вимийте їх і наріжте на пластинки. Додайте хрін, його листя і часник в банку.
На одну літрову банку додайте по дві столові ложки солі і п'ять ложок цукру, а також півсклянки оцту. Додайте перець чилі, горобину, гірчицю. Залийте все крутим окропом, закрийте кришками.
Закручені банки переверніть догори дном, укутайте пледом і залиште до повного охолодження. Зберігайте огірочки в прохолодному і темному місці.