Рецепт Мариновані корнішони в банках фото

Мариновані корнішони в банках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Огірок , Корнішони
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На природу , На святковий стіл
Заготовки , Консервація , Солоне , Маринування
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мариновані корнішони в банках відмінно підійдуть в якості закуски до м'ясних і рибних страв, а також до міцних алкогольних напоїв. Їх можна використовувати для салатів, бутербродів та інших страв.

Опис приготування:

Корнішони - це сорт огірків, які після дозрівання залишаються дрібними. Вони дуже апетитно і красиво виглядають на столі, а також в стравах. Приємну острінкой їм надає перець чилі. Щоб дізнатися, як приготувати мариновані корнішони в банках, читайте цей рецепт.

  • Вода - 1200 мілілітрів
  • Оцет 9% - 1 Склянка
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Гірчиця французька в зернах - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 10 Ст. Ложок
  • Часник - 3 зубчики
  • Лист хрону - 1 штука
  • Виноградне листя - 3 штуки
  • Перець чилі - 1 штука
  • Корнішони - 1 кілограм
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Горобина чорноплідна - За смаком
мариновані корнішони в банках - фото крок 1
Банки для огірків простерилизуйте. Листя винограду промийте і висушіть. Викладіть їх на дно банки. Також ви можете замінити їх на листя вишні або смородини.
мариновані корнішони в банках - фото крок 2
Викладіть в банку кріп. Очистіть часник і стебла хрону, вимийте їх і наріжте на пластинки. Додайте хрін, його листя і часник в банку.
мариновані корнішони в банках - фото крок 3
На одну літрову банку додайте по дві столові ложки солі і п'ять ложок цукру, а також півсклянки оцту. Додайте перець чилі, горобину, гірчицю. Залийте все крутим окропом, закрийте кришками.
мариновані корнішони в банках - фото крок 4
Закручені банки переверніть догори дном, укутайте пледом і залиште до повного охолодження. Зберігайте огірочки в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти