Рецепт Мариновані кавуни в банках фото

Мариновані кавуни в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки, Маринування

Хочете освіжаючою і корисною маринованої закуски? Тоді я розповім, як приготувати мариновані кавуни в банках. Це смачна і красива закуска, яка нагадає про літо в зимові морозні дні.

Маринований кавун зберігає практично всі свої корисні властивості, тому він є відмінним джерелом вітамінів в холодну пору року, коли потрібно зміцнювати імунітет.

А чи варто говорити, як приємно дістати ароматний і хрусткий шматочок літа і з апетитом з'їсти його в холодний зиязикай день!

  • Кавун - 3-4 кілограм
  • Часник - 10 зубчиків
  • Горький зелений перець - 2 штуки
  • Корінь хрону - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Яблучний оцет - 1 Склянка
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
мариновані кавуни в банках - фото крок 1
Для початку у велику каструлю покладіть сіль і цукор, залийте їх оцтом. Поки вони розчиняються, займіться кавуном. Добре його вимийте і наріжте великими шматочками, відрізаючи шкірку.
мариновані кавуни в банках - фото крок 2
Петрушку, кріп, перець і хрін ізмелчіте. Часник нарізати не потрібно. У каструлю починайте укладати зелень, хрін і часник шарами, чергуючи з шматочками кавуна.
мариновані кавуни в банках - фото крок 3
Кавун із зеленню потрібно залити розсолом з оцту, пісочний і сіль. Щоб заповнити каструлю доверху рідиною, долийте та країв каструлі холодної кип'яченої води. Отриманий кавун в маринаді потрібно витримати близько 1, 5 діб. Час від часу вміст каструлі потрібно акуратно перемішувати дерев'яною ложкою.
мариновані кавуни в банках - фото крок 4
Перед тим як закупорити маринований кавун в банки, в маринад можна додати кілька горошин чорного перцю і гвоздику за смаком. Розкладіть кавун по банкам, залийте маринадом. Потім заготовку можна щільно закупорити кришкою або ж закатати звичним способом.

Схожі рецепти