Мариновані кавуни в банках
(покроковий рецепт з фото)
Хочете освіжаючою і корисною маринованої закуски? Тоді я розповім, як приготувати мариновані кавуни в банках. Це смачна і красива закуска, яка нагадає про літо в зимові морозні дні.
Маринований кавун зберігає практично всі свої корисні властивості, тому він є відмінним джерелом вітамінів в холодну пору року, коли потрібно зміцнювати імунітет.
А чи варто говорити, як приємно дістати ароматний і хрусткий шматочок літа і з апетитом з'їсти його в холодний зиязикай день!
- Кавун - 3-4 кілограм
- Часник - 10 зубчиків
- Горький зелений перець - 2 штуки
- Корінь хрону - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Яблучний оцет - 1 Склянка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Для початку у велику каструлю покладіть сіль і цукор, залийте їх оцтом. Поки вони розчиняються, займіться кавуном. Добре його вимийте і наріжте великими шматочками, відрізаючи шкірку.
Петрушку, кріп, перець і хрін ізмелчіте. Часник нарізати не потрібно. У каструлю починайте укладати зелень, хрін і часник шарами, чергуючи з шматочками кавуна.
Кавун із зеленню потрібно залити розсолом з оцту, пісочний і сіль. Щоб заповнити каструлю доверху рідиною, долийте та країв каструлі холодної кип'яченої води. Отриманий кавун в маринаді потрібно витримати близько 1, 5 діб. Час від часу вміст каструлі потрібно акуратно перемішувати дерев'яною ложкою.
Перед тим як закупорити маринований кавун в банки, в маринад можна додати кілька горошин чорного перцю і гвоздику за смаком. Розкладіть кавун по банкам, залийте маринадом. Потім заготовку можна щільно закупорити кришкою або ж закатати звичним способом.