Кавуни в банках смачні
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами простий рецепт, який розповість, як приготувати кавуни в банках смачні. Цікава закуска, ви такого точно ще не їли. Та й подивіться, як красиво виглядає це блюдо на тарілці.
Ви таке їли? Я ось навіть не додумалася б, що кавуни теж можна консервувати, але в гостях у подруги побачила частування і обімліла від подиву. І звичайно ж, негайно побігла готувати. Смачно вийшло і свіжо, рекомендую спробувати всім!
Це одна з моїх улюблених кулінарних знахідок останнього часу.
- Кавун - 1 штука (один великий або два маленьких)
- Вода - 3 L
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка
1. Моєму кавуни і нарізаємо їх шматочками. Кірку відокремлювати не потрібно. Складаємо в банку і заливаємо окропом. Нехай так постоять двадцять хвилин.
2. Далі зливаємо воду в каструлю, додамо в неї цукор і сіль, закип'ятити, вимкнемо вогонь, додамо оцет і швидко перемішати. Заливаємо цим розсолом наші кавуни, закриваємо банки на зиму. Банки краще закочувати металевими кришками, але можна і просто закупорити щільними поліетиленовими кришками.
3. Пробувати цю закуску з кавунів можна вже через кілька днів після процесу маринування. А взимку будемо насолоджуватися чудовим смаком і згадувати про яскраве літо. Удачі вам в приготуванні!