Консервовані кавуни
(покроковий рецепт з фото)
Влітку ми їмо кавуни свіжі і солодкі, а взимку - консервовані. Якщо ви не знаєте, як консервувати кавуни, я вас навчу, тим більше, що це зовсім не клопітно!
Брат, яка це закуска! .. Наш новорічний і різдвяний стіл без неї ніколи не обходиться. Та й зручно, чесне слово - буває, купиш кавун, а він не солодкий, так я його відразу в консервацію відправляю. І не образливо, що гроші витратила!
Загалом, рецепт консервованих кавунів вам, я вважаю, теж стане в нагоді. Розповідаю, як їх приготувати.
- Кавун - 1 штука (приблизно 5 кг)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 50-70 мілілітрів
- Перець чорний горошком - За смаком
- Листя смородини - за смаком - За смаком
- Часник - За смаком
- Листя хрону - За смаком
- Листя лаврові - За смаком
- Суцвіття кропу - За смаком
Кавун добре вимити проточною водою.
Нарізаємо його на кільця, їх на четвертинки, а потім на восьмушки - так, щоб шматочки в горлечко банки пролазили:). Кірку можна не зрізати - так їсти буде зручніше. До того ж, багато хто любить саме білу прошарок, яка розташована між кіркою і м'якоттю - в процесі консервації вона стає хрусткою і пряної.
Листя смородини, хрін і кріп ретельно миємо. Хрін чистимо і ріжемо на шматочки.
Чистимо і промиваємо проточною водою зубчики часнику.
Чистимо і промиваємо проточною водою зубчики часнику.
Стерилізуємо банки.
На дно кожної банки укладаємо спеції, трави, часник, потім шматочки кавуна. Засипаємо в кожну 3-літрову банку по 1 столовій ложці солі і 1 чайній ложці цукру (якщо кавун зовсім несолодкий, цукру можна і більше покласти). Вливаємо 4 столових ложки оцту.
Заливаємо окропом до плічок банок, накриваємо стерильними кришками і стерилізуємо 15 хвилин.
Швидко закочує, перевертаємо і вкутуємо.
Швидко закочує, перевертаємо і вкутуємо.
Через 2 доби перевіряємо банки - якщо все в порядку, прибираємо на зберігання.
А взимку насолоджуємося смачними консервованими кавунами! :)
А взимку насолоджуємося смачними консервованими кавунами! :)