Кавуни засолені (в банках)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви думаєте, що кавун - це тільки річний продукт і хороший він як десерт, значить ви ніколи не пробували солоного кавуна! Це просто чудова закуска, яка всім сподобається.
Для приготування солоного кавуна в банках я беру не тільки м'якоть, але і кірки. До речі, в банки ще зручно в порожнечі помістити дрібні яблучка: поєднання з кавуном виходить просто чудовим. Зі спецій рекомендую гвоздику. Дивіться далі рецепт.
- Кавун - 1 штука
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет 9 % - 4 Ст. Ложки
- Гвоздика - 6 штук
Ображати кірки з м'якоттю.
Ретельно промиваємо, прополіскують і промиваємо окропом кілька скляних банок. Ріжемо кавунові кірки на поперечні шматки розміром 4-5 см. І вкладаємо їх в банки. Порожнечі добре заповнити Ранетками або дрібними яблуками. Кидаємо в кожну банку пару гвоздичек.
Кип'ятимо воду, додаємо в неї одну столову ложку (без гірки! ) солі і одну столову ложку цукру. Це кількість для банки ємністю 1 (один) літр. Для інших банок кількість солі, цукру і оцту збільшуємо пропорційно. Столову ложку 9% оцту просто вливаємо в банку, слідом - киплячий розсіл. Чекаємо, коли вийде повітря (допомагаємо цього процесу, трохи ворушачи банку на столі). Додаємо розсіл, закупорюємо банки будь-якими кришками для консервування. Через добу, коли наші заготовки охолонуть, прибираємо їх в холодильник.
Готовий солоний кавун подаємо в холодному вигляді. У нас вийшла ідеальна закуска. Смачного!