Кабачки, засолені по-угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Почався сезон, потрібно встигнути закатати разносолов. Пропоную вам приготувати "кабачки, засолені по-угорськи", це дуже смачно. Зі спецій потрібно запастися гвоздикою, запашним перцем і петрушкою.
Для консервації беріть тільки молоденькі, здорові, з незрілими насінням кабачки, тоді результат вам сподобається. Кабачки будуть хрусткими і дуже смачними, з ароматом часнику, запашного перцю і гвоздики.
Зберігайте консервацію в прохолодному місці, без доступу прямих сонячних променів.
Вихід - 2 баночки по 0, 5 L.
- Кабачок - 500 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 20 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Перець горошком запашний - 4 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Петрушка - 6 штук (гілочок)
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Кабачки вимийте, очистіть від шкірки і поріжте кожен на три частини поперек, потім кожну частину на 4 частини вздовж. Виходять такі невеликі часточки.
3. Банки і кришки вимийте, обдайте окропом. Покладіть вимиту зелень, порізаний крупно часник, перець духмяний по 2 шт на поллитровую банку, по 1 шт гвоздики.
4. Покладіть кабачки, додайте сіль і цукор, оцет. На банку 0, 5 L: 0, 5 ст.Л солі, 0, 5 ст.Л Цукор, 10 мл оцту. На літрову банку: 1 ст.Л Цукор, 1 ст.Л солі, 20 мл оцту 9%.
5. Залийте банки окропом, накрийте кришками і поставте в гарячу воду, з моменту закипання стерилізують баночки по 10 хвилин, літрові по 15 хвилин. Вода повинна бути по плечики банок.
6. Засукайте баночки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Потім можна банки прибрати для зберігання в льох.
7. Пробуйте!