Рецепт Голубці консервовані фото

Голубці консервовані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Такі голубці консервовані в домашніх умовах стануть чудовою закускою і замінять салат. Обов'язкова уязик - додати в маринад оцет і спеції, довести до кипіння, потім розлити по банках.

Опис приготування:

Відмінна закуска, яка підійде для святкового столу і в Пост. Фарширувати такі голубці можна улюбленими овочами, але найсмачніше виходить з моркви або болгарського перцю. Маринад робиться легко і заливається по банках, але попередньо потрібно потримати голубці в ньому.

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Оцет - 50 мілілітрів
голубці консервовані - фото крок 1
1. Ставимо воду у великій каструлі на вогонь, доводимо її до кипіння і солимо за смаком. Беремо капусту середнього розміру і опускаємо її в окріп. Після цього знімаємо по черзі листя.
голубці консервовані - фото крок 2
2. Тим часом шаткуємо морква на середній тертці і окремо подрібнюємо часник.
голубці консервовані - фото крок 3
3. Крім овочів нам знадобляться приправи і оцет. Коріандр і суміш перців відмінно підійдуть для таких голубців.
голубці консервовані - фото крок 4
4. Відправляємо на сковороду з рослинним маслом моркву і часник. Трохи припускаємо на слабкому вогні і знімаємо.
голубці консервовані - фото крок 5
5. Тепер процедура проста: розгортаємо охолоджені листи капусти і начиняє їх морквою з часником. Загортаємо конвертом і складаємо.
голубці консервовані - фото крок 6
6. Окремо готуємо маринад: заливаємо воду, додаємо оцет, сіль і спеції, після чого ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 2 хвилин на слабкому вогні. Тепер заливаємо маринадом голубці і даємо постояти близько 25 хвилин до повного охолодження.
голубці консервовані - фото крок 7
7. У маринад деякі додають рослинне масло - але це за бажанням. Стерилізувати баночки потрібно близько 3-5 хвилин в залежності від літражу, після цього можна їх закатати і відправити в комору.

Схожі рецепти