Голубці консервовані
(покроковий рецепт з фото)
Такі голубці консервовані в домашніх умовах стануть чудовою закускою і замінять салат. Обов'язкова уязик - додати в маринад оцет і спеції, довести до кипіння, потім розлити по банках.
Відмінна закуска, яка підійде для святкового столу і в Пост. Фарширувати такі голубці можна улюбленими овочами, але найсмачніше виходить з моркви або болгарського перцю. Маринад робиться легко і заливається по банках, але попередньо потрібно потримати голубці в ньому.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 100 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Оцет - 50 мілілітрів
1. Ставимо воду у великій каструлі на вогонь, доводимо її до кипіння і солимо за смаком. Беремо капусту середнього розміру і опускаємо її в окріп. Після цього знімаємо по черзі листя.
2. Тим часом шаткуємо морква на середній тертці і окремо подрібнюємо часник.
3. Крім овочів нам знадобляться приправи і оцет. Коріандр і суміш перців відмінно підійдуть для таких голубців.
4. Відправляємо на сковороду з рослинним маслом моркву і часник. Трохи припускаємо на слабкому вогні і знімаємо.
5. Тепер процедура проста: розгортаємо охолоджені листи капусти і начиняє їх морквою з часником. Загортаємо конвертом і складаємо.
6. Окремо готуємо маринад: заливаємо воду, додаємо оцет, сіль і спеції, після чого ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і кип'ятимо близько 2 хвилин на слабкому вогні. Тепер заливаємо маринадом голубці і даємо постояти близько 25 хвилин до повного охолодження.
7. У маринад деякі додають рослинне масло - але це за бажанням. Стерилізувати баночки потрібно близько 3-5 хвилин в залежності від літражу, після цього можна їх закатати і відправити в комору.