Рецепт Грузді солоні консервовані фото

Грузді солоні консервовані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Сольовий

Цей рецепт розрахований на 5 кілограм грибів або одне відро груздів. Солоні консервовані грибочки виходять хрусткими та апетитними на вигляд. Дуже хороша закуска на святковий стіл!

До вашої уваги - простий рецепт приготування груздів солоних консервованих. З 5 кг свіжих груздів вийде п'ять банок по 800 грам. Важливо відмітити, що в цьому рецепті не використовуються спеції. А вже при подачі на стіл можна додати в гриби часник, кріп, рослинне масло і цибулю.

  • Грузді - 3-5 кілограм
  • Сіль - 250 грам (на відро груздів)
грузді солоні консервовані - фото крок 1
Ретельно чистимо і промиваємо гриби холодною водою.
грузді солоні консервовані - фото крок 2
Складіть гриби у великій таз і залийте водою. Зверху поставте щось важке, щоб гриби не спливали (у мене відро). Вимочуємо гриби 5 днів, щоденно змінюючи воду.
грузді солоні консервовані - фото крок 3
Промиваємо грузді і ріжемо шматочками, складаємо гриби в таз і пересипаємо з сіллю. Ми залишаємо гриби під гнітом на 3 дня.
грузді солоні консервовані - фото крок 4
Через 3 дня складаємо грузді в баночки і закриваємо. Зберігається все в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти