Грузді солоні консервовані
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт розрахований на 5 кілограм грибів або одне відро груздів. Солоні консервовані грибочки виходять хрусткими та апетитними на вигляд. Дуже хороша закуска на святковий стіл!
До вашої уваги - простий рецепт приготування груздів солоних консервованих. З 5 кг свіжих груздів вийде п'ять банок по 800 грам. Важливо відмітити, що в цьому рецепті не використовуються спеції. А вже при подачі на стіл можна додати в гриби часник, кріп, рослинне масло і цибулю.
- Грузді - 3-5 кілограм
- Сіль - 250 грам (на відро груздів)
Ретельно чистимо і промиваємо гриби холодною водою.
Складіть гриби у великій таз і залийте водою. Зверху поставте щось важке, щоб гриби не спливали (у мене відро). Вимочуємо гриби 5 днів, щоденно змінюючи воду.
Промиваємо грузді і ріжемо шматочками, складаємо гриби в таз і пересипаємо з сіллю. Ми залишаємо гриби під гнітом на 3 дня.
Через 3 дня складаємо грузді в баночки і закриваємо. Зберігається все в холодильнику. Смачного!